Δείτε Επίσης: Κιμαδόπιτα με Πράσο…θα σας τρελάνει αυτή η Πίτα | Σριφτή Κιμαδόπιτα

Κιμαδόπιτες

Υλικά

Για τη ζύμη:
6 φλιτζάνια (750g) απλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας Vodka * προαιρετικά
270-300ml ζεστό νερό

Για την γέμιση:
700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι για την γεύση
Μαύρο πιπέρι για την γεύση
1/4 μάτσο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι (120 ml) νερό * ή περισσότερο αν χρειαστεί

Εκτέλεση

1. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ξεχωριστό μεσαίο μπολ ανακατέψτε αλάτι, ζεστό νερό, βότκα και λάδι. Προσθέστε το υγρό στο αλεύρι και αρχίστε να αναμιγνύετε έως ότου σχηματιστεί η ζύμη, εάν κολλήσει προσθέστε περισσότερο αλεύρι, εάν στεγνώσει προσθέστε περισσότερο νερό. Γυρίστε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί λεία ζύμη. Τοποθετήστε σε ένα μπολ, καλύψτε και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

2. Εν τω μεταξύ, κάντε τη γέμιση: ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Τοποθετήστε το κιμά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό, προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι και νερό. Ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί και αφήστε το στην άκρη.

3. Χωρίστε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη. Διαμορφώστε κάθε μερίδα σε μια μπάλα. Ενώ εργάζεστε με μια μπάλα, καλύψτε τα υπόλοιπα με μια πετσέτα. Ανοίξτε κάθε μπάλα σε ένα λεπτό φύλο σε μέγεθος πιάτου. Βάλτε περίπου 2-3 ​​κουταλιές της σούπας μείγμα κιμά πάνω από το μισό της ζύμης και απλώστε ομοιόμορφα. Διπλώστε το κενό μέρος της ζύμης πάνω από το μείγμα κρέατος(μισοφέγγαρο). Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι σφραγίστε τη ζύμη.

4. Ζεσταίνετε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο πλατύ τηγάνι. Όταν το λάδι είναι ζεστό, τηγανίζουμε τα κυμαδοπιτες μέχρι να ροδίσουν. Περίπου 2-3 ​​λεπτά σε κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε χαρτοπετσέτα για να στραγγίξτε. Σερβίρετε ζεστό!

Δείτε Επίσης: Κιμαδόπιτα με Πράσο…θα σας τρελάνει αυτή η Πίτα | Σριφτή Κιμαδόπιτα

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΟΧΗ! Θα αναγκαστείτε να την φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Επόμενο άρθροΚεμπαπ κοτόπουλο στο τηγάνι