Υπέροχη Μελιτζανόπιτα

Υλικά για ταψί 24 εκ

2 φύλλα σφολιάτας

2 μελιτζάνες φλάσκες
2 κρεμμύδια μεγάλα λίγο χοντροκομμένα
σκόρδο
3-4 ντομάτες σε κύβους
μυρωδικό της αρεσκείας μας (βασιλικό – δυόσμο – ή άλλο)
Ανθότυρο ξερό – πιπέρι – λάδι
Φύλλο χωριατικο

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο βγάζουμε την φλουδα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την
ψύχα.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Κόβουμε σε κύβάκια τις ντομάτες έχοντας βγάλει
του σπόρους και τις έχουμε σουρώσει και τις προσθέτουμε στο κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε πρώτα και μετά τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα μαζί και τα
μυρωδικά.
Όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το τυρί και το πιπέρι.

Στρώνετε στην βάση του ταψιού ένα φύλλο σφολιάτας, το οποίο έχετε “ανοίξει” ελαφρώς
με τον πλάστη ώστε το μέγεθος του να καλύπτει τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού
όπως και έχει και ένα επιπλέον περιθώριο περιμετρικά για να το γυρίσετε αργότερα
προς τα μέσα και να καλύψει την γέμιση
Πάνω από το φύλλο ρίχνετε την γέμιση και την απλώνετε ομοιόμορφα.
Γυρίζετε προς τα μέσα το φύλλο που προεξέχει περιμετρικά σκεπάζοντας το μείγμα γέμισης.
Σκεπάζετε την γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και γυρίζετε περιμετρικά προς την κάτω βάση του ταψιού

Αλείφετε το φύλλο με ελαιόλαδο και το χαράζετε σε κομμάτια όχι μέχρι κάτω

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν
τραγανά τα φύλλα και στην βάση και απο πάνω.

Καλή σας όρεξη

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: https://www.sintayes.gr/