Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

Συστατικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, κομμένο σε κύβους περίπου 2,5 εκ
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
¾ φλιτζανιού καρότα, σε κύβους
¾ φλιτζανιού σέλινο, σε κύβους
3-4 πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε κύβους 
1 κουτάκι ντομάτα κονκασε με το χυμό
4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
1 φλιτζάνι νερό
2 φύλλα δάφνης
αλατοπίπερο
φρέσκο ​​μαϊντανό
Τυρί παρμεζάνα

θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού

Εκτέλεση

Θερμάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέστε τo κρέας σε παρτίδες, φροντίζοντας να μην γεμίσετε το τηγάνι. (Έκανα δύο παρτίδες). Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές, περίπου 2-3 ​​λεπτά.
Βγάλτε το κρέας από τη κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες. Σωτάρετε για 3-4 λεπτά με ανακάτεμα περιστασιακά.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά καθώς και το κρέας.
Βράζουμε και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.
Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό, τυρί και θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλετε.

Προηγούμενο άρθροΤα πάντα υπέροχα Macarons με καρύδα
Επόμενο άρθροH Ευκολότερη σπιτική ζύμη για πίτσα