Κορμός Λευκής Σοκολάτας

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Παντεσπάνι

200 γρ αυγά ή 4 μεσαία
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ νισεστέ ή κόρν Φλάουερ
50 γρ Ηλιέλαιο

Για την Μους Λευκής Σοκολάτας
250 γρ Κρέμα γάλακτος 35%
25 γρ μέλι
25 γρ Γλυκόζη
170 Λευκή Κουβερτούρα
Ξύσμα απο 2 Λεμόνια
375 γρ κρέμα γάλακτος

Για Διακόσμηση
Κεράσια γλυκό κουταλιού
Μπισκότα χοντροκομμένα
Φλούδες Σοκολάτας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτόν τον υπέροχο κορμό που πραγματικά θα κάνει θραύση τα γιορτινά στα τραπέζια
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν ασπρίσουν και νααφρατέψουν. Πρέπει να είναι αφράτα λευκά και έχουν διπλασιαστεί σε όγκο. Ρίχνουμε στο μείγμα αυγών κοκκινισμένα το νισεστέ Το αλεύρι το κακάο και ανακατεύουμε απαλά για να μη χαθεί ο όγκος των αυγών.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε λίγη ποσότητα του μειγματος των αυγών και μέσα σε αυτό ρίχνουμε και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.

Το κάνουμε αυτό ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα του λαδιού χωρίς να χαθεί ο όγκος των αυγών από όλο το μείγμα Το ρίχνουμε πάλι πίσω και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί πάντα με προσοχή και σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα από το παντεσπάνι του κορμού στο ταψάκι του φούρνου η λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και απλώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 7 με 8 λεπτά. Θα βγει αφράτο και πολύ αρωματικό μόλις βγει αχνίζουμε και από τις δύο πλευρές του με ζάχαρη άχνη και καλύπτουμε με λαδόκολλα το παντεσπάνι.
Είναι φανταστικό και δεν χρειάζεται καν να το τυλίξετε με πετσέτα για να πάρει σχήμα είναι απίστευτα ελαστικο και δεν σπάει η ραγίζει καθόλου.

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη μους λευκής σοκολάτας που πραγματικά είναι απλά μοναδική.
Σε μία κανάτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος το μέλι τη γλυκόζη το ξύσμα λεμονιού και τη λευκή κουβερτούρα βάζουμε στο μικροκυμάτων Να λιώσουν μόλις λιώσει ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας γάλακτος 375 γραμμάρια.
Σκεπάζουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και βάζουμε ψυγείο, καλά θα είναι να μπει ένα βράδυ ώστε να αποκτήσει τέλειο άρωμα Αφού πλέον παγώσει η κρέμα την σουρώνουμε σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχω μία ωραία σφιχτή μους λευκής
σοκολάτας έχω κόψει κερασάκια φλούδες σοκολάτας και μπισκότο για τη γέμιση βέβαια από δω και πέρα τη διακόσμηση και το γέμισμα του κορμού το αφήνω στην κρίση του καθενός να το φτιάξει όπως θέλετε.

Κόβω τις άκρες στον κορμό μας όταν έχουμε ωραία εμφανισιακά αποτέλεσμα. Ενα μέρος από τη μους λευκής σοκολάτας το Απλώνουμε λενα μέρος απο την μουσς λευκης σοκολάτας στο παντεσπανι ομοιόμορφα. Ριχνω τα κερασάκια τις φλούδες σοκολάτας και το μπισκότο και διπλώνουμε τον κορμό.
Σε αυτή τη φάση μόλις διπλώστε τον κορμό μπορείτε να το βάλετε καμιά ωρίτσα ψυγείο να σφίξει και μετά να τον διακοσμήσετε.
Απλώνω την υπόλοιπη μους λευκής σοκολάτας απ έξω το κορμό και διακοσμούμε όπως επιθυμεί ο καθένας θα τον αγαπήσετε πραγματικά

Καλές Γιορτες

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες θεϊκοί!
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με γλάσο