Χοιρινό φιλέτο με βελουδινη σάλτσα μπύρας

Συστατικά

1 χοιρινό φιλέτο ώμου
2 καρότο
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές κορν φλαουρ
1 κουτάλι πάπρικας
αλάτι χοντρό
100 ml ελαιόλαδου
1 κουταλιά της σούπας λευκό πιπέρι
1 μπύρα 330 ml

Εκτέλεση

Ξεκινάω και αλατίζω το κρέας με χοντρο αλάτι και το αφήνω μια μέρα

Για τη σάλτσα

Σε ένα μπολ ρίχνω το λιωμένο σκόρδο, γλυκιά πάπρικα ή τσίλι, πιπέρι λάδι και ανακατεύω.
Και τώρα θα βάλω μπύρα και ανακατεύω και αδειάζω το υγρό μείγμα πάνω από το κρέας.
Το γυρίζω λίγο με τα χερια να καλυφθεί παντού με τον ζωμό

Σκεπάζω με ένα αλουμινόχαρτο και θα παραμείνει έτσι μέχρι αύριο

Σε ένα πυρεξ που έχω στρώσει τα καρότα και τα κρεμμύδια σε φέτες βάζω απο πάνω το κρεας και το περιχύνω με τους χυμούς-σάλτσα που ήταν μεσα το κρεας για μια νύχτα.


Θα το πάω στο φούρνο λοιπόν για να το ψήσουμε μία ώρα και ένα τέταρτο στο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μόλις είναι έτοιμο μαλακό το κρέας στο πηρουνι το βγαζουμε μόνο το κρέας σε μία πιατέλα το κόβουμε σε φέτες και το βάζουνε σε ένα άλλο μικρό πυρεξ. Σε ένα κατσαρολάκι σουρώνω την σάλτσα που ψήσαμε το κρέας.

Βάζω το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνω και 2 κουταλιές κορν φλαουρ και ανακατεύω για να δέσω την σάλτσα καλά.
Ήρθε η ώρα να βάλετε τη σάλτσα πάνω από το κρέας

Μπορειτε να το συνοδεύσετε με ρύζι, παράτες τηγανιτές ή μακαρόνια

Καλη επιτυχία

Subscribe here for more recipes

Προηγούμενο άρθροΣούπερ αφράτο κέικ με chips σοκολάτας…χωρίς αλεύρι
Επόμενο άρθροΨητά μήλα με σάλτσα κρασιού και πορτοκάλι