Φασολάδα Λεμονάτη

Υλικά

500 γρ φασόλια μικρά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα
1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
3 φυλλαράκια δάφνης
1/4 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο κρύο νερό για τουλάχιστον 8 ώρες.Έχουμε ρίξει στο νερό και την σόδα. Μπορούμε να τα βάλουμε και από το προηγούμενο βράδυ.
Στραγγίζουμε τα φασόλια τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα καλύπτοντας τα με κρύο νερό.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά αφήνουμε το νερό να βράσει για 5 λεπτά και ξανά στραγγίζουμε. Ξαναρίχνουμε τα φασόλια καλύπτουμε με ζεστό νερό και βάζουμε στη φωτιά όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν για περίπου 30 με 35 λεπτά με μισάνοιχτο καπάκι στη μέση περίπου του μαγειρέματος ξαφρίζουμε δυο-τρεις φορές την επιφάνεια του νερού και αλατίζουμε το νερό.

 

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, την δάφνη, το σέλινο , το λάδι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη φασολάδα να μαγειρευτεί για περίπου 35 λεπτά χωρίς καπάκι μέχρι να χυλώσει. Ο χρόνος και η ποσότητα του νερού που απαιτείται σε αυτή τη συνταγή είναι πάντα πολύ σχετική καθώς σχετίζεται με το αν τα φασόλια είναι βραστερά και χυλώνουν εύκολα. Μπορεί να πάρει και μία ώρα ή και δύο έως ότου βράσουν τα φασόλια. Προσθέτουμε στο τέλος το χυμό λεμονιού και η φασολάδα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!!!!

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη 

Προηγούμενο άρθροΑτομικά Τυρόψωμα
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με σάλτσα ντομάτας με γαρίδες