Φλωμάρια με μελιτζάνες

Υλικά

400 γρ.φλωμάρια
500 γρ. μελιτζάνες
2 μεσαία κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
150 ml ελαιόλαδο
3-4 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
3 δαφνόφυλλα
10 μπαλάκια μπαχάρι αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους .
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα ,τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι , τη δάφνη και το μπαχάρι.
Βράζουμε για 15 λεπτά τη σάλτσα. Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις βάζουμε μέσα στη σάλτσα .
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα φλωμάρια τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά περίπου για 10 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και σερβίρουμε με τις μελιτζάνες πάνω από τα φλωμάρια με πασπαλισμένο τυρί της αρεσκείας μας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!!!

Καλη Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της φίλης Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροCheesecake με Nes και Σοκολάτα 😉
Επόμενο άρθροΨητές Πιπεριές με Γιαούρτι και Κρέμα