Φρέσκα Καλαμαριά με σάλτσα ντομάτας και ρυζακι

Υλικά

3 μεγάλα Καλαμαριά πλυμένα και κομμένα σε κομματάκια
Ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Λίγο πιπεριά κόκκινη η πορτοκαλί
3 φρέσκιες ντομάτες
100 γρ πουμαρο
Αλάτι πιπέρι πάπρικα
Μαϊντανό φρέσκο
Λίγο ούζο

για το Ρυζι
3 ποτηρια νερό
1 ποτήρι κίτρινο ρύζι
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

για την Σάλτσα
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι την πιπεριά μέχρι να πάρουν χρώμα μετά ρίχνουμε τα
καλαμάρια το ούζο τα αφήνουμε λίγο και στν συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε μέχρι να δέσει
η σάλτσα .

Για το ρυζι
Βάζω μία κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνω το νερό τον κύβο λίγο αλάτι πιπερι και το λάδι μόλις αρχίζει να βράζει το νερό ρίχνω το ρύζι χαμηλώνω το μάτι της κουζίνας αν είναι μέχρι το 9 το βάζω στο 5 κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζω έως ότου το ρύζι σωθεί το νερό, σκεπάζω με πετσέτα και αφηνω στην ακρη.

Σερβίρουμε το ρυζι στην κουπα με την σάλτσα καλαμαράκια και ψιλοκομμένο μαιντανό

Καλη Απόλαυση

Η Συνταγή είνα της κας Μένια Στεφοπούλου

Προηγούμενο άρθροΥγιεινή και γευστική: Κοτοσαλάτα με γραβιέρα Νάξου
Επόμενο άρθροΜπουγάτσα με τραγανό φύλλο