Φρεσκοψημένο αφράτο και μυρωδάτο ψωμί

Η φωτογραφία του μόνο μου άνοιξε την όρεξη! Μου αρέσει πολύ η ιδέα ενός μικρού, αφράτου ψωμιού γεμάτου με το άρωμα του βουτύρου. Φαίνεται τόσο φρέσκο και νόστιμο!

Θα χαρώ πολύ αν τη μοιραστείτε με φιλους σας, ώστε να μπορέσουμε όλοι να απολαύσουμε αυτό το υπέροχο ψωμί στο σπίτι μας.

Είμαι σίγουρος ότι η συνταγή σας θα έχει μεγάλη επιτυχία, καθώς το ψωμί είναι πάντα ένα δημοφιλές και αγαπημένο αρτοσκευασμα.

Υλικά

Αλεύρι 500-600 γρ
Αλάτι 1 κουτ.γλ
Ζάχαρη 1 κουτ.γλ
Αυγό 1 + 1 κρόκος για άλειμμα
Λάδι 5-6 κουταλιές
Γάλα φρέσκο ​​300 ml
Μαγιά ξερή 7 γρ
Μαλακό βούτυρο 2 κ.σ
Σουσάμι για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτω το αυγό, το λάδι και μετά τη μαγιά ανακατεμένη με το ελαφρώς χλιαρό φρέσκο ​​γάλα.
Η ζύμη ανακατεύεται με ένα κουτάλι. Αφού μαζευτεί σε μπάλα, σκεπάζεται με διάφανο αλουμινόχαρτο και αφήνεται να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Έπειτα ανακατεύεται με λίγο αλεύρι, χωρίζεται σε 4 μπαλάκια και σκεπάζεται με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για άλλα δέκα λεπτά.
Μετά από αυτό, κάθε μπάλα ανοιγεται σε φύλλο με διάμετρο περίπου 30 εκ. Αλείφεται με μαλακό βούτυρο και τοποθετείται από πάνω η δεύτερη, η οποία δεν αλείφεται με βούτυρο, αλλά πασπαλίζεται με αλεύρι και όλα τα φύλλα μαζί ανοιγονται σε

παραλληλόγραμμο με διαστάσεις περίπου 35/45 εκ. Από τη κοντή πλευρά κατά μήκος του φύλλου κόβεται σε λωρίδες που δεν φτάνουν μέχρι το τέλος (δηλαδή να χωρίσουν οι λωρίδες). Στη συνέχεια τυλίγεται ελαφρώς διαγώνια σε ρολό και μετά σε σαλιγκάρι.
Τοποθετούμε σε ταψί, 26 εκ., αλειμμένο με λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να αυξηθεί μια φορά ο όγκος.

Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο με το επιθυμητό χρώμα.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μένει στο ταψί για δέκα λεπτά και μετά κρυώνει έξω

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετική Τυρόπιτα με γιαούρτι και κεφίρ
Επόμενο άρθροΠατάτες με κρέας στην κατσαρόλα