Πέννες στο Φούρνο με Κασέρι!

Τα συστατικά που θέλετε 

500 γραμμάρια πέννες
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί κασέρι
1 κιλό αλεσμένο βόειο κρέας
1 κύβος κνορ βοδινού (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Μαγειρικό λάδι

Λευκή σάλτσα:
¼ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¾ φλιτζάνια φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί κασερι + επιπλέον για πασπαλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη
Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το σκόρδο το κρεμμύδι, τις πιπεριές να μαλακώσουν 3-4 λεπτά
Προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε τον κύβο βοδινού και την σάλτσα ντομάτας
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και αφήστε στη άκρη.
Αναμείξτε τα ζυμαρικά με τον κιμά.
Ριξτε το τυρί κασέρι και ανακατέψτε.
Ρίξτε τις πένες σε ένα πυρέξ

και ξεκινήστε να φτιάξτε την λευκή σάλτσα

Λευκή Σαλτσα

Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο , ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι το
αλεύρι να απορροφήσει το βούτυρο.
Μετά προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι το αλεύρι διαλυθεί και συνεχιστε
να χτυπάτε με ένα συρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι καλα.
Προσθέστε το 1 φλιτζάνι κασερί και ανακατέψτε να λιώσει και να πήξει το μείγμα και σβηστε την φωτιά.

Ρίξτε την λευκή σάλτσα πάνω στις πέννες και καλύψτε τες
Πασπαλίστε με τριμμένο τυρί κασερι


Ψήστε στο φούρνο για 15-18 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΑνάλαφρο Δροσερό Γλυκάκι Μαμαδίστικο
Επόμενο άρθροΠανάλαφρο και τέλειο μαμαδίστικο γλυκό