Φωλιές κοτόπουλου με λαχανικά

Υλικά

Περίπου 600-700 γραμμάρια κρέας κοτόπουλου
1 συσκευασία φύλλο για πιτα
1 Κεφάλαιο Κρεμμύδια
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 μελιτζάνα
2 καρότα
2-3 πατάτες
Περίπου 300 γραμμάρια αρακα
1 κολοκυθάκι
2 κουταλιές σπιτική σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι

Σχετικά με τη Μπεσαμέλ:
Περίπου 300-400 ml φρέσκο ​​γάλα
2 κουταλιές αλεύρι
1-2 κουταλιές λάδι ή βούτυρο
αλάτι
Για πάνω: τριμμένο κίτρινο τυρί και ντομάτα.
Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με τη γέμιση, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Παρασκευή:

Έκοψα σε κύβους τις πατάτες, τα καρότα, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
Άφησα τη μελιτζάνα στο νερό για περίπου 20 λεπτά. Μαγείρεψα τον αρακά. Έβρασα τα καρότα και τις πατάτες όχι εντελώς.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρισα το κοτόπουλο με κρεμμύδια, σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκυθάκια.

Τηγάνισα τη μελιτζάνα και ανακάτεψα όλα τα υλικά. Πήρα μια κρούστα και τη δίπλωσα στα 2, έτσι έκανα και με μια άλλη. Τα έβαλα σε ένα μπολ (φαίνεται στη φωτογραφία),

το γέμισα με τη γέμιση και το έκλεισα.
Τα έβαλα σε λαδωμένο ταψί. Έριξα από πάνω τη σάλτσα μπεσαμέλ και τακτοποίησα μια φέτα ντομάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 γρ. Μέχρι να ροδίσει ελαφρώς και προσθέτουμε τριμμένο τυρί. Ψήνω για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το κίτρινο τυρί.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπουρέκια γεμιστών πιπεριών
Επόμενο άρθροΤηγανίτες τυριού με ζύμη ζυμωμένη από το βράδυ