Χιονάτη Πουτίγκα

Αφράτη και λαχταριστή καρυδόπιτα ή μελαχρινή που τη λέμε εδώ στη Θεσσαλία.. Η συνταγή της μελαχρινής κρατάει πάνω από 40 χρόνια.. Απ την πεθερά  στη νύφη και πάει λέγοντας, γιαυτό και η δοσολογία είναι σε κεσεδάκια γιαουρτιού 

Υλικά:

5 αυγά
2 κεσεδάκια ζάχαρη
2 κεσεδάκια αλεύρι
1 γιαούρτι στραγγιστό
250γρ καρύδι τριμμένο
1 κουταλάκι σόδα
3 κουταλάκια μπεικιν
1κουταλάκι κανέλα
ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι:

3 κεσεδάκια ζάχαρη
3 κ μισό κεσεδάκια νερό
Κρέμα:
1 συσκευασία γκαρνι σαντιγί
200 ml φρέσκο γάλα 
1 γάλα ζαχαρούχο
800ml γάλα φρέσκο
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικης 

Εκτέλεση 

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν,προσθέτουμε το γιαούρτι, σόδα,μπεικιν ,κανέλα ,αλεύρι,ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρυδιά και τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα κέικ.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.ξεφορμάρομαι υστέρα απο 10 λεπτά αλλά κρατάμε τη φόρμα πρόχειρη γιατί αφού κρυώσει το κέικ καρυδιού θα το ξαναγυρίσουμε στη φόρμα μας για να το σιροπιασουμε.
βράζουμε το σιρόπι για 10  λεπτά και όπως είναι ζεστό γυρίζουμε το κέικ ξανά στη φόρμα και σιροπιάζομαι σιγά σιγά.Το σιρόπι θα το πιει όλο μην μας φοβίζει η ποσότητα.Το αφήνουμε αρκετές ώρες μέσα στη φόρμα να κρυώσει καλά και καλύτερα την επόμενη μέρα το γυρίζουμε σε αρκετά μεγάλη πιατέλα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα, χτυπάμε στο μίξερ 5 λεπτά το γάλα με τη σκόνη της σαντιγης να αφρατεψει καλά, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα… 
σε άλλο μπολ χτυπάμε τις 2 κρέμες ζαχαροπλαστικης  με το γάλα,στη συνέχεια ενώνουμε τα υλικά και ξαναχτίσαμε 3 λεπτά ακόμη.Αφήνουμε την κρέμα 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να σφίξει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Από πάνω ρίχνουμε λίγο καβουρδισμενο καρύδι ή αμύγδαλο καβουρδισμενο… 
Καλή επιτυχία!!! 

Credit to MPAXARI & KANELA

Προηγούμενο άρθροΣτριφτό ψωμί με Σοκολάτα και Κανέλα
Επόμενο άρθροΛαβράκι με Μανιτάρια σε ξινόμαυρο κρασί