Συστατικά

400 γρ χοιρινό, απαλλαγμένο από όλα τα λίπη και κομμένο σε κύβο 
6 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, αποφλοιωμένο και κομμένο σε φέτες
4 καρότα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε φέτες
4-6 φρέσκα φυλαράκια θυμάρι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι από λευκό κρασί
2 limes, στημένα
2 φλιτζάνια κοτόπουλο
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 185C. Τοποθετήστε το ράφι στο κάτω μέρος του φούρνου.
Κόψτε όλο το λίπος από το χοιρινό και κόψτε σε κύβους. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα , πάνω από μέτρια υψηλή φωτιά ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το μισό των κύβων χοιρινού κρέατος, μην γεμίζετε υπερβολικά την κατσαρόλα, σωταρετε για μερικά λεπτά. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο. Προσθέστε τον υπόλοιπο χοιρινό σωτάρετε για μερικά λεπτά. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και βάλτε τα όλα μαζί.

Προσθέστε το κρασί και το ξίδι στην κατσαρόλα και ξύστε τυχόν κομμάτια που μπορεί να έχουν κολλήσει στον πυθμένα ή τις πλευρές από το τσιγάρισμα. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα, και το σκόρδο. Μειώστε τη θερμότητα στη μέση και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια είναι μαλακά.
Προσθέστε το χοιρινό πίσω στην κατσαρόλα πάνω από το μείγμα καρότων και του κρεμμυδιού. Ακολουθήστε με το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε χυμό Lime και φρέσκο ​​θυμάρι. Ανακατέψτε όλα. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου για να καλύψετε ελαφρά το χοιρινό. (μπορεί να μείνει λίγος ζωμός)
Καλύψτε με ένα σφιχτό καπάκι και τοποθετήστε το στον ζεστό φούρνο. Μαγειρέψτε για περίπου 2 έως 2 ½ ώρες σκεπασμένο, και ανακατεύοντας μια φορά για λίγο.

Σημείωση:
Χρησιμοποιήστε ένα σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο.
Εάν έχετε να ρίξετε και κάποια κομμάτια πιπερόριζα μαζί με τα καρότα θα ήταν πολύ καλό για την συνταγή αυτή
Συνοδεύετε με πατάτες , ρύζι, μακαρόνια

Προηγούμενο άρθροΛάδι Βασιλικού….ένα “Bασιλικό” dressing
Επόμενο άρθροΨωμάκια με αφράτη ζύμη σόδας….τέλεια για το πρωινό