Χοιρινό με πράσα στον φούρνο

Υλικά

100 μλ λαδι
1 κιλό χοιρινή σπάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κσ παπρικα γλυκια
1 κγλ πελτε
αλατοπιπερο
4 ποτηρια ζεστο νερο
1 κιλό πράσα
4-5 κσ λαδι

Εκτέλεση

Σοτάρω σε 100 μλ λαδι την χοιρινή σπάλα λιγα λιγα τα κομματια.
Βάζω ξανα όλο το κρεας στην κατσαρόλα βάζω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοταρω να μαραθεί βαζω παπρικα, πελτε ανακατευω να καβουρντιστουν αλατοπιπερο και ζεστο νερο και σιγοβραζω μεχρι σχεδον να μαλακωσει το κρεας.

Καθαριζω κόβω και πλένω 1 κιλό πράσα τα ζεματαω σε βραστό νερό για 3_4 λεπτά τα στραγγίζω και τα σοταρω σε 4-5 κσ λαδι τα βάζω στο κρέας ανακατεύω και αδειαζω στην γάστρα το ζουμί να είναι 2 δάχτυλα πάνω από το φαγητό.
Ψήνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμούς για 40 – 50 λεπτα τα 10 τελευταία λεπτά ξεσκεπάζω την γάστρα να πάρουν χρώμα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΛιοψωμάκια με ντομάτα
Επόμενο άρθροΤο “Μαγικό” Κέικ με τα 3 στρώματα