Χοιρινό με σάλτσα μανιτάρια

Ας ξεκινήσουμε

  • Πλούσια γεύση: Η σάλτσα μανιταριών δίνει στο χοιρινό μια πλούσια και γευστική πινελιά, ενώ τα μανιτάρια προσθέτουν μια ωραία υφή.
  • Εύκολη συνταγή: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη στην εκτέλεση, ακόμα και για αρχάριους μάγειρες.
  • Πολυχρηστικότητα: Το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί με διάφορες γαρνιτούρες, όπως ρύζι, πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.
  • Ιδανικό για κάθε περίσταση: Το χοιρινό με σάλτσα μανιταριών είναι ένα πιάτο που ταιριάζει για κάθε περίσταση, από ένα οικογενειακό δείπνο μέχρι ένα επίσημο γεύμα.

Συνολικά, το χοιρινό με σάλτσα μανιταριών είναι ένα νόστιμο και εύκολο στην εκτέλεση πιάτο που ταιριάζει για κάθε περίσταση. Αν ψάχνετε για μια γευστική και χορταστική επιλογή, αυτό το πιάτο αξίζει σίγουρα να το δοκιμάσετε!

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μπαχαρικά στη σάλτσα μανιταριών, όπως θυμάρι, ρίγανη ή δεντρολίβανο, για να δώσετε στο πιάτο μια πιο ιδιαίτερη γεύση.
  • Αν θέλετε να κάνετε το πιάτο πιο ελαφρύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άπαχο χοιρινό κρέας ή γαλοπούλα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το χοιρινό με σάλτσα μανιταριών με μια δροσερή σαλάτα για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας.

Υλικά

800 γραμμάρια χοιρινού κρέατος
300γρ μανιταρια πορτο μπελλο μανιτάρια
30g βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι νερό Αλεύρι για γεύση.
Ελαιόλαδο για γεύση.
Φρέσκο ​​μαϊντανό για γεύση.
Αλάτι και μαύρο πιπέρι.
1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο αραβοσίτου.

Μέθοδος:

Κάτω από τρεχούμενο νερό, ξεπλύνετε τα μανιτάρια για να αφαιρέσετε το χώμα, κόψτε τα σε φέτες και αφήστε τα στην άκρη.
Χτυπάμε τις φέτες κρέατος για να τις μαλακώσουν.
Βάλτε τα σε ένα πιάτο με το αλεύρι αναμεμειγμένο με αλάτι και πιπέρι.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μετά προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε και στις δύο πλευρές.
Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρέστε τα από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη στη φωτιά.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε λίγο λάδι και σωτάρετε μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομένο.
Προσθέστε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό
και το κρασί, αφήστε τα να μαγειρέψουν για 6-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τώρα βάλτε ξανά το χοιρινο στο ταψί με τα μανιτάρια, προσθέστε μισό ποτήρι ζεστό νερό.
Βάλτε το καπάκι και αφήστε όλα να πήξουν σε μια μέτρια φλόγα.
Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρέστε τις φέτες κρεατος από το τηγάνι και βάλτε τις σε ένα ζεστό μέρος, εάν η σάλτσα είναι λίγο υγρή, θα πρέπει να διαλύσετε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ σε πολύ λίγο νερό και να το
βάλετε στο τηγάνι, αφήστε το να πυκνώσει και ρίξτε το σάλτσα στις φέτες.
Σερβίρετε αμέσως.

Προηγούμενο άρθροΚαραμελωμένο κέικ μήλου με σαντιγί
Επόμενο άρθροΓλυκάκι Μήλου…γεύση που και τα εγγόνια σας θα την θυμούνται