Γλυκάκια με σοκολάτα ,μέλι και χουρμάδες

  • Χωρίς ψήσιμο, χωρίς μαγείρεμα: Ιδανικά για όσους θέλουν γλυκό γρήγορα και εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να ζεστάνουν τον φούρνο.
  • Χωρίς ζάχαρη: Φτιαγμένα με χουρμάδες και μέλι, τα οποία προσφέρουν φυσική γλυκύτητα.
  • Χωρίς αλεύρι: Κατάλληλα για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη.
  • Χωρίς λάδι: Μία πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με τα παραδοσιακά γλυκά.

Γεύση και υφή:

  • Η σοκολάτα δίνει πλούσια γεύση, ενώ οι χουρμάδες προσφέρουν μια ελαφριά μαστιχωτη υφή.
  • Το μέλι προσθέτει μια νότα γλυκύτητας και υγρασίας.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένα φρούτα ή μπαχαρικά για έξτρα γεύση και υφή.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να διαμορφώσετε τα γλυκάκια σε μπαλάκια, τρουφάκια ή να τα απλώσετε σε μια φόρμα και να τα κόψετε σε τετράγωνα.
  • Μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα ή να τα πασπαλίσετε με τρούφα σοκολάτας.
  • Μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

Συνολικά:

Αυτά τα γλυκάκια είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για όσους θέλουν ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό. Είναι ιδανικά για όσους ακολουθούν δίαιτα χωρίς ζάχαρη, αλεύρι ή λάδι.

Σας προτείνω να τα δοκιμάσετε!

Υλικά

1 φλιτζάνι * φουντούκια
– 2 φλιτζάνια κορν φλέικς
– 1 φλιτζάνι αποφλοιωμένους χουρμάδες
– 1 κουταλιά της σούπας κακάο
– 2 κουταλιές της σούπας μέλι

– 100 γραμμάρια σοκολάτας
– 20 ml λάδι

και ένα πιο δυνατό μπλέντερ

* ποτήρι = 150 ml

Εκτέλεση

Εάν δεν έχετε μπλέντερ, όλα μπορούν να γίνουν στο χέρι ψιλοκόβοντας ή χτυπώντας όλα τα συστατικά και ανακατεύοντας με τη σειρά όπως αναφέρεται

Ξεκινάμε και ρίχνουμε πρώτα στο μπλεντερ τα φουντούκια και τα κορνφλεικς και χτυπάμε όχι πολύ μερικα δευτερόλεπτα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε του χουρμαδες χωρις κουκουτσι και φλουδα και χτυπάμε πάλι περίπου για 1 λεπτό.
Μετά προσθέτουμε το μέλι και χτυπαμε για λίγο και αδειαζουμε το μειγμα σε ένα μπολ και το ζυμώνουμε με το χερι.
Παίρνουμε μετα ποσότητα ισα με ένα καρυδι και το πλαθουμε και το πιέζουμε στην παλάμη να γίνει επιπεδο και στρογγυλό. Βάλτε στο ψυγείο όσο θα προετοιμάζουμε την σοκολάτα.

Σε ένα μπολ που έχουμε τριμμένη την σοκολάτα ρίχνουμε το λάδι και την βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπεν μαρι. Τώρα βουτήξτε καθε γλυκάκι μεσα στην σοκολάτα καλα γυρίστε το 2-3 φορες με ένα πηρουνι και βγάλτε το σε μια σχαρα. Βάλτε στο ψυγείο για μιση ώρα να σφίξει η σοκολάτα

Βγάζουμε και ετοιμα για σερβισμα

Καλη απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροMελιτζάνα γεμιστή με κοτόπουλο και πατάτες
Επόμενο άρθροΠατάτες φούρνου με τυρί