Δείτε Επίσης: Πατατόπιτα με γιαούρτι | Η Αυθεντική συνταγή για Χωριάτικο Φύλλο

Χωριάτικη Πατατόπιτα

Αυτή η συνταγή για χωριάτικη πατατόπιτα είναι ό,τι πρέπει για ένα χορταστικό και γευστικό γεύμα. Η τραγανή κρούστα, οι μαλακές πατάτες και η πλούσια γέμιση συνδυάζονται άψογα για να δημιουργήσουν μια ακαταμάχητη εμπειρία.

Τι μου άρεσε:

  • Η απλότητα της συνταγής. Χρειάζονται μόνο λίγα υλικά που είναι εύκολα διαθέσιμα.
  • Η ευελιξία. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Η γεύση. Η πατατόπιτα είναι νόστιμη και χορταστική.

Συνολικά:

Η χωριάτικη πατατόπιτα είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Βαθμολογία:

5/5 ⭐⭐⭐⭐⭐

Συστατικά:

1 συσκευασία φύλλου κρούστας που είναι κατάλληλο για μπακλαβά

Συστατικά για τη σάλτσα επάλειψης:
2 αυγα
100 ml γάλα
100 γραμμάρια γιαουρτιού ή κεφίρ γιαουρτιού
100 ml λαδιού
100 ml ανθρακούχο μεταλλικό νερό
αλάτι

Συστατικά για την γέμιση:
Περίπου 500 γρ πατάτες βραστές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ μάτσο φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, αποξηραμένα δυόσμο
2-3 κουταλιές της σούπας λάδι

Επίσης:
1 κρόκος αυγού
Σουσάμι και βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μεταλλικό νερό, γάλα, γιαούρτι, αυγά, αλάτι και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
Σε ένα μπολ τρίβουμε τις πατάτες και προσθέτουμε κρεμμύδι, μαιντανό, και όλα τα μπαχαρικά και αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να αναμειχθούν όλα τα αρώματα.

Σε ένα παραλληλόγραμο ταψί στρώνουμε 2 φύλλα ραντίζουμε με το υγρό μείγμα γάλακτος και διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα εάν κρέμονται.

Απο πάνω στρώνουμε άλλα 2 φύλα και ραντίζουμε με το μείγμα. Το κάνουμε το ίδιο άλλες 2 φορές.Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το φύλλο.

Πάνω από την γέμιση επαναλαμβάνουμε 4 φορές στρώνουμε 2 φύλλα και ραντίζουμε με μείγμα ανά 2 φύλλα πλην των δύο τελευταίων που δεν τα ραντίσουμε με μείγμα (είναι αυτά που σκεπάζουν την πίτα). 

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια, ανακατεύουμε λίγο από το μείγμα με τον κρόκο αυγού και αλείφουμε την πίτα.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και πετάμε διάσπαρτα κομμάτια βούτυρο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο

Δείτε Επίσης: Πατατόπιτα με γιαούρτι | Η Αυθεντική συνταγή για Χωριάτικο Φύλλο

Προηγούμενο άρθροΗ πιο δροσερή καλοκαιρινή Σαλάτα
Επόμενο άρθροΖουμερό Κέικ Σοκολάτας