Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα, σιμιγδάλι και γεύση πορτοκαλιού!

Συστατικά

1 πακέτο φύλλα κρουστας πίτας (500g-750g)
1 ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένο (400 γρ.).
1 αυγο
4 κουταλιές της σούπας λεπτό σιμιγδάλι
200 γρ βούτυρο λιωμένο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα ή
Τριμμένο χυμό και φλούδα από 1 πορτοκάλι + άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Φυσικά η μπουγάτσα κρέμα είναι μια παλιά παράδοση. Αυτή η συνταγή είναι για μια ψεύτικη μπουγάτσα, ας πούμε, μια γρήγορη λυση που μοιάζει πολύ στη γεύση με μπουγατσα αλλά είναι έτοιμη για τον φούρνο σε ακριβώς 5 λεπτά.

Ξεπαγώστε τα φύλλα πίτας στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Σε ένα μικρό ταψί (για τσιζκέικ) διαμέτρου 24 εκ.-28 εκ., αλειμμένο καλά με λάδι, τοποθετούμε τα φύλλα, πασπαλισμένα καλά από πριν με λιωμένο βούτυρο.
Σουρωνουμε κάθε βουτυρομενο φύλλο και σχηματίζουμε ένα «λουλούδι» από αυτά τα κομμάτια, φροντίζοντας να καλυψουμε σε όλο το ταψί. Ψήνετε τα σουρωμένα φύλλα στους 180 C ή σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά. Κοιτάξτε τη βάση τους, ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος να ψηθούν μόνο στην επιφάνεια και στο τελικό αποτέλεσμα να νιώσετε τη γεύση του αλευριού από τα φύλλα που δεν ψηθηκαν καλά

Χτυπάμε μαζί το ζαχαρουχο γάλα με την διπλάσια ποσότητα νερού (χρησιμοποιήστε το ίδιο μπολ), το αυγό, το σιμιγδάλι και το πορτοκάλι (χυμό και τριμμένη φλούδα) + βανίλια. Χρησιμοποιώ τη μαστιχα γιατί είμαι μεγάλος θαυμαστής της και είναι απόλαυση.
Ρίχνουμε το υγρό μειγμα που σχηματίσαμε πάνω από τα φύλλα και βάζουμε στο φουρνο μέχρι να ψηθεί αυτή η κρέμα.

Όταν νομίζετε ότι η πίτα είναι έτοιμη, την αφήνετε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά. Αυτό είναι το μειονέκτημα των λεπτών
φύλλων, ψήνονται πιο δύσκολα στον πάτο και είναι κρίμα να πρέπει να το ξαναβάλουμε στο φούρνο μετά.
Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα (αν έχετε επιλέξει τη γεύση πορτοκαλιού).

Καλή Απόλαυση

 

Προηγούμενο άρθροΚρέμα καραμέλας – συνταγή
Επόμενο άρθροZαμπονοκασερόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας και γέμιση με μπεσαμέλ και ζαμπόν – κασέρι