ΥΛΙΚΑ

  • 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες (περίπου ½ cm,)
  • 2  κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές, αποφλοιωμένες και τεμαχισμένες σε μικρά κομμάτια
  • 5 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια ή 1 κουτί 400 gr  κονσέρβα
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • Θαλασσινό αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο C.

Βάλτε τα κομμένα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ένα ταψί κουζίνας.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με τα λαχανικά.

Ανακατέψτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τη κονσέρβα ψιλοκομμένης ντομάτας.

Ρίξτε το νερό.

Ρίξτε τη  ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο (200 C), ακάλυπτο για 20 λεπτά.

Μετά από 20 λεπτά, ανακατέψτε τα λαχανικά και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ψηνονται στις άκρες.

Σερβίρετε ζεστό ως συνοδευτικό για ψητά φούρνου και σχάρας.

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα Θράκης με ντομάτες, πιπεριές, κρεμμύδια και φέτα
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμες γεμιστές μελιτζάνες με κιμά