Δείτε Επίσης: Στήθος κοτόπουλο με σάλτσα μανιτάρια | Γεμιστές μελιτζάνες με κιμά γαλοπούλας

Ψητό στήθος γαλοπούλας σε σάλτσα ντομάτας.

Συστατικά:

1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Μισή κούπα λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό
αλάτι
Πιπέρι, παπρικα σε σκόνη, ρίγανι, θυμαρι, δυόσμο
1 κιλό στήθος γαλοπούλας
2 κουτιά ντομάτας κονακασε
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια ή baby πατατες κομμένες στα 4
Περίπου 150 γραμμάρια τριμμένο τυρί
βασιλικός

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° – 180° C
Κόβουμε το στήθος γαλοπούλας σε κομμάτια και το καρυκεύουμε με όλα τα μπαχαρικά μας και το αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε 2-3 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε το στήθος γαλοπούλας και συνεχίσουμε μέχρι μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα το κρέας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, τις ντομάτες κονκασε, την ζάχαρη , πάπρικα και προσθέτουμε και τις πατάτες ανακατεύουμε και τέλος και το 1/2 τριμμένο τυρί .
Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και διακοσμούμε με φρέσκο βασιλικό.
Ψήνουμε 35-40 λεπτά να ροδίσει και να μείνει με την σάλτσα του

Δείτε Επίσης: Στήθος κοτόπουλο με σάλτσα μανιτάρια | Γεμιστές μελιτζάνες με κιμά γαλοπούλας

ΠΗΓΗ: Meinerezepte

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με λαχανικά στον φούρνο
Επόμενο άρθροΚέικ σε 5 λεπτά μαγειρεμένο στο τηγάνι