Τσουρεκάκια μαγιάς

Υλικά

Για την μαγια
30 γραμμάρια μαγιά,
μισό ποτήρι ζεστό νερό (ένα ποτήρι 200 ​​γραμμάρια),
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
μερικές κουταλιές αλεύρι.

Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο,
200 γραμμάρια βούτυρο,
2 κουταλιές της σούπας βότκα ή ρούμι,
2 κουταλιές της σούπας λάδι (άοσμο),
2 αυγά,
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1,5 ποτήρι γάλα,
150 γραμμάρια ζάχαρη.

Εκτέλεση

Προετοιμασία μαγιας

Ρίχνουμε ζεστό νερό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά, ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνουμε τη ζύμη σαν παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε το «μειγμα» σε ζεστό μέρος να φουσκώσει

Σε ένα μικρό δοχείο, ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη, ανακατέψτε το μείγμα αυγών και το μειγμα μαγιας , προσθέστε τη βότκα, την κρέμα γάλακτος, το μαλακό βούτυρο
(αλλά όχι λιωμένο), ανακατέψτε καλά, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και μετά ζεστό γάλα σε μια λεπτή ροή, ανακατέψτε καλά. Βάλτε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.

Στο πρώτο φούσκωμα της ζύμης την ξεφουσκώνουμε ελαφρώς, την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει και μετά σχηματίζουμε κάθε είδους τσουρεκάκια.

Τσουρεκάκια με streusel

Τρίβουμε καλά 100 γραμμάρια αλεύρι, 50 γραμμάρια ζάχαρη, 25 γραμμάρια βούτυρο (streusel).
Αλείφουμε με ένα αυγό και πασπαλίζουμε με streusel.

Τσουρεκάκια με καρύδα
Πριν το ψήσιμο, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε.
Μετά το ψήσιμο αλείφουμε τα ζεστά με ένα γλυκό παχύρρευστο σιρόπι (ανακατεύουμε 100 γραμμάρια βρασμένο νερό με 50 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν),
πασπαλίζουμε άφθονα με τρίμματα καρύδας.

Πλεξούδα με παπαρουνόσπορο.
Πλάθουμε πλεξούδες, πλέκουμε με μαστίγια, αλείφουμε με αυγό πριν το ψήσιμο, και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε τα τσουρέκια σε θερμοκρασία 200 βαθμών μέχρι να ροδίσουν.

Νόστιμα 😋😋😋

Η Συνταγη είναι της Магдалина Шершун

Προηγούμενο άρθροΠαντεσπάνι σοκολάτας με κρέμα πορτοκάλι….ο τέλειος συνδυασμός
Επόμενο άρθροΜπισκότα Βρώμης…είναι φανταστικά για τον καφέ ή τσάι