Ψωμάκια Σκόρδου με τυρι κρέμα

Φανταστείτε ζεστά, αφράτα ψωμάκια, γεμάτα με βελούδινο τυρί κρέμα και αρωματισμένα με πικάντικο σκόρδο. Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση γεμάτη αντιθέσεις: η τραγανή κρούστα δίνει τη θέση της σε μια μαλακή ψίχα, που αγκαλιάζει το πλούσιο τυρί και το αχνό άρωμα σκόρδου.

Αυτά τα ψωμάκια είναι ιδανικά για ένα γρήγορο και νόστιμο σνακ, αλλά και για ένα ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα, και να τα συνοδεύσετε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή ντιπ.

Είτε τα φτιάξετε μόνοι σας, είτε τα αγοράσετε έτοιμα, τα Ψωμάκια Σκόρδου με τυρί κρέμα είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή που θα λατρέψετε.

Υλικά

Για την ζύμη*
250g (2 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 ml (1/2 φλιτζάνι) ζεστό γάλα
56g (4 κουταλιές της σούπας) λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι

Γέμιση τυριών κρέμας: 175γρ τυρί κρέμας + 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

Μίγμα σκόρδου βουτύρου: 1 αυγό, 150 γρ. Βούτυρο, λιωμένο. 3 κουταλιές της σούπας
κρέμα γάλακτος ή γάλα, 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 3 κουταλιές της σούπας
μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας μέλι για γλυκό ή 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
για αλμυρό, 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο σκόρδο.

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε έλα τα πρωτα υλικα και ανακατευουμε.
Ζυμώνουμε πολύ καλά να πάρουμε μία λεία και μη κολώδης ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα

Για το μείγμα τυριού.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία μαριζ και το βάζουμε
μέσα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή απλά σακούλα (κορνέ)

Μόλις φουσκώσει η ζύμη την χωρίζουμε σε 6-8 κομμάτια και πλαθουε σε μπαλάκια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα σκεπάζουμε για μισή ώρα.
Αλειφουμε τα ψωμάκια με μίγμα αυγού και γάλατος χτυπημένα μαζί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Για το μείγμα σκόρδου

Σε ένα μπολ χτυπάμε αυγό, βούτυρο λιωμένο, κρεμα γάλακτος ή γάλα, μαγιονέζα
μαϊντανό αποξηραμένο, μέλι ή αλατι (αν θέλετε γλυκό ή αλμυρο) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και  αφήνουμε στην άκρη.

Τέλος κόψτε τα ψωμάκια σε 6-8 ισα μέρη όχι μέχρι κάτω όμως. Ανοίξτε τα ψωμάκια και στις
σχισμές γεμίστε με τυρί και στο κέντρο.


Βουτήχτε τα ψωμάκια μέσα στο μείγμα σκόρδου και βάλτε τα στο ταψί.


Ψήστε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά αναλογα το φουρνο και ειναι ετοιμααααα

*Σημείωση

Αν δεν θέλτε να τα φιαξετε πάρτε Απλά ψωμάκια (σπιτικά / αγορασμένα απο τον φούρνο)

 

Προηγούμενο άρθροΣοκολατοΚέικ με μαρμελάδα και καφέ….Ένα γλυκό για όλες τις περιπτώσεις
Επόμενο άρθροΕύκολο γλυκό με Σοκολάτα – Νutella – Μπανάνα