Ψωμί μαργαρίτα

Αυτό το ψωμί μαργαρίτα είναι όνειρο! Είναι αφράτο, γευστικό και πανεύκολο στην παρασκευή του. Με μόνο λίγα υλικά και λίγο χρόνο, μπορείτε να απολαύσετε ζεστό, φρεσκοψημένο ψωμί στο σπίτι σας.

Τι μου άρεσε:

  • Η υφή του ψωμιού είναι απίστευτα αφράτη και μαλακιά.
  • Η γεύση είναι ελαφρώς γλυκιά και βουτυρώδης.
  • Η κρούστα είναι χρυσαφένια και τραγανή.
  • Το ψωμί είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε, ακόμα και για αρχάριους.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ή cranberries για επιπλέον γεύση.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με γάλα.
  • Μπορείτε να ψήσετε το ψωμί σε φόρμα για ψωμί ή σε ταψί.

Συνολικά, αυτό το ψωμί μαργαρίτα είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, brunch ή σνακ. Είναι νόστιμο, εύκολο και σίγουρα θα αρέσει σε όλους!

Βαθμολογία: 5/5

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά Συνταγής

800γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
450γρ νερό (χλιαρό μέχρι 40 βαθμούς)
30γρ ζάχαρη
16γρ ξερή μαγιά (δυο φακελάκια)
15γρ αλάτι
50γρ ελαιόλαδο

Για το άλειμμα
Ασπράδι ενός αυγού με μια τσιμπιά
αλάτι η μισό ποτήρι νερό με μια
κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ψωμί μαργαρίτα. Ιδανικόγια χάμπουργκερ ή σάντουιτς
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ζυμώνουμε με η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 40 λεπτά.
Έπειτα κόβουμε σε 14 ίσα κομμάτια και φτιάχνουμε τις μαργαρίτες σε ταψί 26αρι.
Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστούν για 20-30 λεπτά και αλείφουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και Ψήνουμε αντιστάσεις σε προθερμασμενο φούρνο για 40 λεπτά να πάρουν ένα ωραίο χρώμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΟι πατατοκεφτέδες της μαμάς
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό μοσχάρι με χοντρό μακαρόνι