Συστατικά

1,5 φλιτζάνια αλεύρi για κέικ
¼ φλιτζάνι λεπτώς αλεσμένα αμύγδαλα (μπορείτε να χτυπήσετε τα ακατέργαστα αμύγδαλα στον μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη αλλά όχι πάστα!)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν πουντερ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Ξύσμα από δύο λεμόνια
3 μεγάλα αυγά
¼ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 μικρό φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
⅔ φλιτζάνι έξτρα παρθένου ελαιόλαδου 
Ζάχαρη άχνη για από πάνω  

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 185° C και στη συνέχεια βουτυρώστε και αλεύρωστε μία φορμα για ΚΕΙΚ
Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλάτι και το μπεικιν.
Τρίψτε με τα δάχτυλα το ξύσμα λεμονιού  με τη ζάχαρη , επιτρέποντας τη ζάχαρη να πάρει την γεύση του λεμονιού.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε το μείγμα της ζάχαρη και τα αυγά σε μέτρια υψηλή (χρησιμοποιώ ένα μίξερ χειρός) για περίπου δύο λεπτά (το μείγμα θα πρέπει να έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος και να πάρει φωτινό στο χρώμα).

Τώρα, ρίξτε και χτυπήστε το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι σε χαμηλή ταχύτητα.
Τέλος, προσθέστε το ελαιόλαδο, αργά ενώ αναμειγνύεται σε χαμηλή ταχύτητα.
Όταν τα συνδυάσετε, ανακατέψτε με το χέρι το μείγμα αλευριού χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα. Σταματήστε να ανακατεύετε μόλις τα πάντα συνδυαστούν – μην τα πολυανακατεύετε.
Ρίξτε το μείγμα στο λαδωμένο και αλευρωμένο τηγάνι και ψήνετε περίπου 50 λεπτά σε ένα προθερμανθέντα φούρνο (185 ° C) ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα που θα βάλετε  από τη μέση του κεικ με μερικά μόνο ψίχουλα.
Πάρτε το κέικ σας έξω από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το αφαιρέσετε από το ταψί. Ακριβώς πριν το σερβίρετε να σκεπάσετε με άχνη ζάχαρη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡολάκια κανέλας με καραμέλα και μήλο
Επόμενο άρθροΑυγά με λαχανικά στο τηγάνι μας