Ένα παραδοσιακό σπιτικό φαγητό, που το όνομά του έχει σχεδόν εξαφανιστεί …

Το μαγειρέψαμε αναζητώντας τη γεύση του από το παρελθόν…

Σιγομαγειρέψτε το και μοιράστε απόλαυση στους φίλους και την Οικογένειά σας. Θα σας λατρέψουν❗️😍

Υλικά:
* 1,5 κιλό μοσχαράκι τρυφερό, κομμένο σε μπουκιές (μπορεί να τρυπηθεί πριν κοπεί με ειδικό μηχάνημα από τον χασάπη σας. Το κομμάτι που μαγειρέψαμε λέγεται βασιλοπούλα ή σπαλομίτα)
* 1 φλυτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
* 1/2 λίτρο νερό καυτό
* 3-4 κουτ. σούπας πελτέ 🍅 (κατά προτίμηση ‘Κύκνος’, ποιοτικά ο καλύτερος)
• φρέσκες γινομένες ντομάτες (4 μεγάλες)
* 1 ποτήρι λευκό ή κόκκινο 🍷 κρασί
* Αλάτι θαλασσινό ανεπεξέργαστο και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
* Μία κανέλα και 1 κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση
• Τρίβουμε χονδρά τις ντομάτες
* Στην κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά το κρέας
* Σβήνουμε με το κρασί
* Προσθέτουμε τον πελτέ και τις ντομάτες. μετά το καυτό νερό
* Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και την ζάχαρη
* Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί γιά 4 περίπου ώρες❗️❗️❗️
(αυτό είναι και ένα από τα ‘μυστικά’ της νοστιμιάς: υπομονή και αγάπη για να το μαγειρέψεις… πάνω από την κατσαρόλα για 4+ ώρες…)

Συνοδεύεται ιδανικά με φρεσκοτηγανισμένες ψιλοκομμένες στο χέρι πατάτες τηγανιτές!👌👌👌
Φωτο – Συνταγή ©️ #Χωριάτικα_Σπιτικά_Φαγητά

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες και ψημένες στον φούρνο πατάτες, σε λαδόκολλα, σαν πιτσάκια…
Επόμενο άρθροΣπιτικά Bake Rolls