Ρεβανί Βέροιας

Για το μαγείρεμα θα χρειαστείτε:

Για το ρεβανί :

1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
3 αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι (πληρες)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό ποτήρι φυτικό λάδι
1 φακελάκι ανθρακική σόδα 10 γρ.,
1 φακελάκι βανιλίνη 5 γρ.
Καρύδα ή καρύδια, φιστίκια Αιγίνης (προαιρετικά για πασπάλισμα)

Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 ½ κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τρία αυγά τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μιξερ να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι το λάδι και ξαναχτυπάμε.
Μετά ρίχνουμε το χοντρό σιμιγδάλι και το αλεύρι και χτυπάμε πάλι έως ότου ομογενοποιηθεί όλο το μείγμα.
Προσθέτουμε τη σόδα, την βανίλια και χτυπάμε. Λαδώνουμε ένα ταψάκι στρόγγυλο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα το χτυπάμε στο πάγκο για να καθίσει καλά στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά

Εν τω μεταξύ, δεν αράζουμε, αλλά ξεκινάμε και ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και τη φλούδα και το βράζουμε για 5 λεπτά υπολογίζοντας το χρόνο, μετά την έναρξη του βρασμού.
Μόλις βγει το ρεβανί από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα και αφήνουμε να τραβήξει, να τραβήξει, να τραβήξει….

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜαμαδίστικο Κοκκινιστό Μοσχαράκι με σπυρωτό ρυζι μπασματι…φαγητό που όλοι αγαπάμε!!
Επόμενο άρθροΡολό Κρέμα Σοκολάτα…πανεύκολο και υπέροχο 😊