Κοτόπουλο τηγανιά με ρύζι

Υλικά

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3-4 κ.σ. ηλιέλαιο
Αλάτι-πιπέρι
1 κούπα του καφέ κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
½ κούπα Coca Cola

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το φιλέτο σε κομμάτια μεγέθους μεγάλης μπουκιάς και αλατοπιπερώνουμε.
2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο και τριμμένο κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε λίγο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σωτάρουμε για 5-6 λεπτά (στο 8 το μάτι της κουζίνας), μέχρι να πάρει χρώμα.
3. Στραγγίζουμε όλο το ηλιέλαιο από το τηγάνι.
4. Σε ένα μπολ ενώνουμε μουστάρδα, κέτσαπ και Coca Cola. Με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε το μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αφού πάρει βράση, συνεχίζουμε τον βρασμό για 10 λεπτά χαμηλώνοντας το μάτι στο έξι. Εάν δούμε ότι μας πήζει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγη Coca Cola ή λίγο νερό, προκειμένου το κοτόπουλο να προλάβει να μαγειρευτή.
5. Καλό είναι να συνδυάσετε τον χρόνο σας ώστε, όταν το φαγητό κατέβει από τη φωτιά να σερβίρετε γρήγορα, μιας και η σάλτσα πήζει εύκολα .
6. Συνοδεύεται με ρύζι, εάν όμως δεν βαριέστε και με πατατούλες τηγανιτές ή crashed potatoes με λίγο βουτυράκι και φρεσκοτριμμένο χοντρό πιπέρι.

Προηγούμενο άρθροΚρουασάν με γέμιση αμυγδάλου…θα ξετρελάνει παιδιά και μεγάλους
Επόμενο άρθροΓλυκό ροδάκινο σε ζελέ