Για το κέικ
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι βούτυρο, λειωμένο
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι καφέ
1 φλιτζάνι σκόνη κακάο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 αυγα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
για την κρέμα σοκολάτας
200 γρ. κουβερτουρα, τεμαχισμένη
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 αλεύρι κορν φλαουρ

ΟΔΗΓΙΕΣ
για το κέικ

1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.
2 Βουτυρώστε 2 ταψιά (περίπου 25×10 cm) και στρώστε κάτω με μία λαδόκολα.
3 Βάλτε όλα τα συστατικά για το κέικ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
4 Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στα ταψιά.
5 Ψήστε για 45 λεπτά.
6 Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε κάθε κέικ στη μέση οριζόντια.
για την κρέμα σοκολάτας
7 Βάλτε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και θερμαίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συχνά.
8 Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε την κρέμα να πηξει σε θερμοκρασία δωματίου.
9 Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα ρηχό ταψί και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Συναρμολόγηση
10 Τοποθετήστε ένα κομμάτι του κέικ σε μία φόρμα.
11 Απλώστε το 1/3 της κρέμας πάνω από αυτό.
12 Βάλτε ένα άλλο στρώμα του κέικ.
13 Απλώστε ένα άλλο 1/3 της κρέμας πάνω από αυτό.
14 Τελειώστε με ένα τρίτο στρώμα κέικ.
15 Απλώστε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και στις πλευρές του κέικ.
16 Τρίψτε το υπόλοιπο κομμάτι του κέικ και καλύψτε από πάνω και τις πλευρές του κέικ.
17 Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρετε.

my baking saga

Προηγούμενο άρθροΣπιτική Γλυκιά Κολοκυθόπιτα !!!
Επόμενο άρθροΕάν πετάτε κι εσείς το νερό των ζυμαρικών αφού τα στραγγίξετε στο νεροχύτη, διαπράττετε ένα μαγειρικό «έγκλημα».