Χειροποίητα Τυροπιτάκια με τυρί Φέτα

Αυτά τα χειροποίητα τυροπιτάκια με τυρί φέτα είναι μια πραγματική λιχουδιά. Η ζύμη είναι τραγανή και βουτυρένια, ενώ η γέμιση από φέτα είναι πλούσια και γευστική.

Τι μου άρεσε:

  • Η ζύμη ήταν τέλεια: τραγανή εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό.
  • Η γέμιση από φέτα ήταν πλούσια και γευστική, με την τέλεια ισορροπία αλμυρού και ξινού.
  • Τα τυροπιτάκια ήταν ψημένα στην εντέλεια, χρυσαφένια και ζουμερά.
  • Ήταν ιδανικά για ένα γρήγορο σνακ ή για ένα ελαφρύ γεύμα.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή μυρωδικά.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα τυροπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή σε λαδωμένο ταψί.
  • Μπορείτε να τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα.

Συνολικά, αυτά τα χειροποίητα τυροπιτάκια με τυρί φέτα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ ή γεύμα.

Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Υλικά

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμάρια ελληνικό γιαούρτι
1 αυγό
500 γρ αλευρι γ.ο.χ
300 γρ τυρί φέτα
Μείγμα αυγών (χτυπήστε μαζί 1 αυγό + 1 κουταλάκι του γλυκού νερό)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και το γιαούρτι.

2. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε ξανά για να το ενσωματώσετε.

3. Προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε με το χέρι μέχρι να πάρετε μια λεία και μαλακή ζύμη.

4. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι θρυμματίζετε το τυρί φέτα και αφήνετε στην άκρη.

5. Πάρτε μικρά κομμάτια της ζύμης (περίπου 23-25 gr το καθένα) και σχηματίστε μια μπάλα.

6. Με τα δάχτυλά σας ή ένα πλάστη ανοίξτε την ζύμη σε κύκλο με διάμετρο περίπου 9 cm.

7. Προσθέστε ένα γεμάτο κουταλάκι τσαγιού φέτας στο κέντρο της ζύμης.

8. Διπλώστε τη ζύμη στη μέση με τρόπο ώστε να καλύψετε το γέμισμα και να δημιουργήσετε ένα ημικύκλιο.

9. Με το δάχτυλό σας πατήστε τις άκρες για να σφραγίσει το πιτάκι.

10. Χρησιμοποιήστε τα δόντια ενός πιρουνιού για να διακοσμήσετε την άκρη.

11. Βάλτε τις πίτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα.

12. Βουρτσίστε από πάνω με το μείγμα αυγών.

13. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 ° C.

Προηγούμενο άρθροΟι Κουραμπιέδες μας
Επόμενο άρθροΚέικ αμυγδάλου με κεράσια