Baby Πατάτες στο τηγάνι με τυρι

Διαφήμιση

Πώς να μαγειρέψετε νόστιμες baby πατάτες
Αυτό το πιάτο πρέπει να αρέσει σε όλη την οικογένεια)

Υλικά

1 κιλό baby πατάτες
100 γρ βούτυρο (μπορεί να αντικατασταθεί με λάδι)
2 σκελίδες σκόρδο
μπαχαρικά: αλάτι, καπνιστή πάπρικα
ματσάκια άνηθο
150 γραμμάρια μοτσαρέλα (κάθε σκληρό τυρί)

Εκτέλεση

– Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βάζουμε να βράσουν, ρίχνοντας κρύο νερό σε μέτρια φωτιά, μέχρι να είναι έτοιμες.
– Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα χόρτα και το τυρί σε λεπτές στρώσεις (για τη συνταγή χρησιμοποιώ τυρί μοτσαρέλα,
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκληρό τυρί).
– Όταν βρασουν οι πατάτες, στραγγίζουμε το νερό. Ζεσταίνουμε το τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε να τηγανίσουμε για μερικά δευτερόλεπτα ώστε το σκόρδο να δώσει το άρωμά του στο βούτυρο.

Διαφήμιση

Στρώνουμε τις βρασμένες πατάτες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά.
– Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μυρωδικά και απλώνουμε το τυρί σε φέτες πάνω από τις πατάτες. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και τηγανίζουμε σε χαμηλή
φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως το τυρί.
– Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Το πιάτο μας με τις πατάτες είναι έτοιμο

ΠΗΓΗ: Marina Tkachenko

Διαφήμιση

Διαφήμιση