Chocotorta

Η Chocotorta, αυτό το απλό, μα τόσο γευστικό γλυκό από την μακρινή Αργεντινή, έχει κατακτήσει τις καρδιές μας. Η γλυκιά αρμονία μπισκότων σοκολάτας, dulce de leche και κρέμας τυριού, μας ταξιδεύει σε μια γευστική περιπέτεια γεμάτη νοσταλγία και ζεστασιά.

Ας εξερευνήσουμε τα χαρακτηριστικά που κάνουν την Chocotorta ξεχωριστή:

  • Απλότητα: Η συνταγή της Chocotorta είναι πανεύκολη, προσβάσιμη σε όλους, ακόμα και στους αρχάριους ζαχαροπλάστες. Χρειάζονται ελάχιστα υλικά και η προετοιμασία είναι παιχνιδάκι.
  • Γεύση: Ο συνδυασμός μπισκότων σοκολάτας, dulce de leche και κρέμας τυριού είναι ακαταμάχητος. Η γλυκιά σοκολάτα, η βελούδινη κρέμα και η πλούσια καραμέλα dulce de leche δημιουργούν ένα γευστικό crescendo που αφήνει άπαντες άφωνους.
  • Ιδανική για κάθε περίσταση: Η Chocotorta ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Είτε θέλετε να γλυκάνετε μια οικογενειακή συγκέντρωση, είτε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας σε ένα πάρτι, η Chocotorta θα αποτελέσει το τέλειο κέρασμα.

Γιατί αγαπάμε την Chocotorta:

  • Είναι ένα γλυκό με ιστορία: Η Chocotorta έχει τις ρίζες της στην Αργεντινή και αποτελεί αγαπημένη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.
  • Είναι ένα γλυκό που φέρνει τους ανθρώπους κοντά: Η Chocotorta είναι ιδανική για να μοιραστείτε με αγαπημένα πρόσωπα, δημιουργώντας όμορφες στιγμές ζεστασιάς και θαλπωρής.
  • Είναι ένα γλυκό που ξυπνάει νοσταλγικές αναμνήσεις: Για πολλούς, η Chocotorta συνδέεται με παιδικές αναμνήσεις και ξυπνάει συναισθήματα χαράς και ευτυχίας.

Σας προτρέπω να δοκιμάσετε την Chocotorta και να αφεθείτε στην γλυκιά αγκαλιά της γεύσης της. Είναι ένα γλυκό που θα σας ταξιδέψει στην μακρινή Αργεντινή και θα σας χαρίσει αξέχαστες γευστικές εμπειρίες.

Υλικά

500 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
σοκολατούχο γάλα
1/2 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
1 και μισό πακέτο μπισκότα.
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
300 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Χτυπάς 500 γρ. τυρί κρέμα με 500 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο.
Βάζεις σε ένα ταψάκι μια στρώση μπισκότα σοκολάτας που έχεις βουτήξει σε σοκολατούχο γάλα – κι έχεις διαλύσει 1/2 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ, αν θέλεις.
Στρώνεις πάνω τους το μισό μείγμα καραμέλας.
Επαναλαμβάνεις και βάζεις το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.
Θα χρειαστείς περίπου 1 και μισό πακέτο μπισκότα.

Βάζεις σ’ ένα μπολ 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια.
Ζεσταίνεις 300 ml κρέμα γάλακτος και τη ρίχνεις πάνω στη σοκολάτα.
Αφήνεις 2 λεπτά και ανακατεύεις να γίνει μια λεία κρέμα γκανάς.
Την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και καλύπτεις την επιφάνεια του γλυκού.
Αφήνεις στο ψυγείο 10-12 ώρες το λιγότερο.

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές στο κατι νόστιμο

Προηγούμενο άρθροΠως να μεγειρέψετε τεμπέλικους λαχανοντολμάδες
Επόμενο άρθροΤριφτό κέικ με ανθότυρο