Σαλάτα του καλοκαιριού

Αυτή η σαλάτα συνδυάζει δροσερά υλικά με γλυκιά και αλμυρή γεύση, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη γευστική εμπειρία. Η ροκα προσφέρει μια πικάντικη πινελιά, ενώ το γλυκό καλαμπόκι και ο ανανάς προσθέτουν γλυκύτητα. Οι φράουλες και το αγγούρι χαρίζουν φρεσκάδα, ενώ το κόκκινο κρεμμύδι προσθέτει μια πινελιά τσαχπινιά. Τέλος, τα θρυμματισμένα αμύγδαλα δίνουν μια ωραία τραγανή υφή.

Υλικά

για σαλάτα:

Ροκα
Γλυκο καλαμποκι
Ανανάς
Φράουλες
Αγγούρι
κόκκινο κρεμμύδι
Φρέσκο δυοσμο
Αμύγδαλα θρυμματισμένα

Για την σάλτσα:
60 ml λάδι
15 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
15 ml μέλι
15 ml χυμό λεμονιού
15 ml μουστάρδα Dijon
Διαλέξτε και ενα μειγμα μπαχαρικών για σαλατα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τη ρόκα, τον ανανά δυοσμο, το κόκκινο κρεμμύδι, τις φράουλες και το αγγούρι.


Προσθέστε τα πάντα σε μια σαλατιέρα, συμπεριλαμβανομένων των θρυμματισμένων αμύγδαλων και το καλαμποκι
Σε ένα βάζο προσθέτουμε ξύδι από κόκκινο κρασί, λάδι, μουστάρδα Dijon, χυμό λεμονιού, μέλι και μειγμα μπαχαρικών,
ανακινούμε και το ρίχνουμε από πάνω.

Καλή Απόλαυση

Γαρνίρουμε με μαύρο σουσάμι.
Καλη Απόλαυση!

Source: Cooking with Metjie

 

Προηγούμενο άρθροΈνα ταψί ψητό κοτόπουλο με πατάτες
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο αλα κρεμ με κοχυλάκια