Υλικά για 8 άτομα

Φανταστείτε μια λαχταριστή κοτόπιτα γεμάτη με ζουμερά φιλέτα κοτόπουλου, μανιτάρια champignon που λιώνουν στο στόμα και πράσα που προσθέτουν μια δόση φρεσκάδας. Ο ζωμός κοτόπουλου δίνει βάθος στη γεύση, ενώ το λευκό κρασί προσθέτει μια πινελιά νοστιμιάς. Η κοτόπιτα ολοκληρώνεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό που χαρίζει μια αίσθηση δροσιάς. Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση γεμάτη με πλούσιες γεύσεις και υφές.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στην κοτόπιτα, όπως καρότα ή πιπεριές.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λευκό κρασί με ζωμό κοτόπουλου.
  • Για πιο τραγανή υφή, μπορείτε να πασπαλίσετε την κοτόπιτα με τριμμένο τυρί πριν την ψήσετε.

Καλή όρεξη!

  • 2 φύλλα κουρού

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο τετραγωνάκια
  • 300 γρ. μανιτάρια champignon de Paris λεπτοκομμένα
  • 2 πράσα κομμένες ροδέλες
  • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πράσες, τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο, τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τσιγαρίζουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για 20 περίπου λεπτά.
  3. Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε μία τύπου μπεσαμέλ, λιώνουμε δηλαδή το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό από κοτόπουλο που έχουμε ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να γίνει μία κρέμα.
  4. Ρίχνουμε ύστερα την κρέμα επάνω στο κοτόπουλο. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
  6. Κλείνουμε τις άκρες, κάνουμε μερικές τρύπες επάνω στο φύλλο με το πιρούνι, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 190° για περίπου μια ώρα.
  7.  Βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε 10-15 λεπτά πριν την κόψουμε.

NewsBeast.gr

Προηγούμενο άρθροΗ ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με 4 υλικά
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με σπανάκι και ρύζι…είναι γλύκισμα