Kοτόπουλο gordon bleu με λαζάνια

Διαφήμιση

Υλικά 

Μπεσαμέλ:
120 γρ. ανάλατο βούτυρο
60 γρ.  αλεύρι
900 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
400 γρ. τυρί κρέμα
12 φύλλα λαζάνια (δεν πρέπει να μαγειρευτούν από πριν)
700 γρ. βρασμένο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κομμάτια
260 γρ.ζαμπόν  κομμένο σε κύβους
440 γρ. τυρί τριμμένο (190 γρ Emmentaler + 250 γρ γκούντα)
220 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
Χωρίζουμε το κοτόπουλο σε 3 μέρη (περίπου ίσα μέρη δεν χρειάζεται να μετρηθούν).
Χωρίζουμε το ζαμπόν σε 3 μέρη.
Χωρίζουμε τη μπεσαμέλ σε 4 μέρη.
Χωρίζουμε το τυρί σε 4 μέρη.
Χωρίζουμε το μπέικον σε 3 μέρη.

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι.Ανακατεύουμε και το καβουρδίζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα λίγο λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα.Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.Ανακατεύουμε συχνά.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στον πάτο ενός πυρέξ λίγη απ τη μπεσαμέλ την απλώνουμε και βάζουμε 3 λαζάνια.Ρίχνουμε το 1/3 απ το κοτόπουλο και το 1/3 απ το ζαμπόν.
Βάζουμε από πάνω το 1/4 απ την μπεσαμέλ.Προσθέτουμε ένα μέρος απ τα τυριά και το 1/3 απ το μπέικον.
Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα λαζάνια.Ρίχνουμε το κοτόπουλο, το ζαμπόν,ξανά μπεσαμέλ τυριά και μπέικον.
Καλύπτουμε με τα άλλα 3 φύλλα λαζάνια και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Στο τελείωμα θα είναι τα λαζάνια καλυμμένα με την μπεσαμέλ και πασπαλισμένα με τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 ° C 45-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Ένα πολύ πλούσιο και νόστιμο πιάτο με φανταστικό συνδυασμό πολλών ακαταμάχητων γεύσεων!!!!!!!
Καλή επιτυχία!!!
Find more delicious recipes here
Διαφήμιση