Kολοκυθόπιτα με τραγανό φύλλο

Υλικά

Για το φύλλο:

300 γρ αλεύρι
1 κουτ.γλ. αλάτι
30 ml ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπας ξύδι
100 ml νερό περίπου

Για τη γέμιση :
1 κολοκύθι μέτριο
γάλα φρέσκο περίπου 1/2 λίτρο
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
3 αβγά,
φέτα της επιλογής σας

Εκτέλεση

Σε ένα λεκανακι βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε. Στόχος μας ειναι να πάρουμε ένα ζυμαράκι μαλακό και ελαστικό που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί ως να τελειώσουμε την γέμιση

Για τη γέμιση :
Τρίβουμε το κολοκυθι και κατόπιν στραγγίζουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά, ριχνουμε το γάλα το οποίο ζεσταίνουμε ρίχνοντας μέσα το σιμιγδάλι ψιλό και το βούτυρο. Αφού ζεσταθούν, ανακατεύουμε συνεχώς για να δέσουμε μια απαλή κρέμα. Όταν κρυώσει προσθέτουμε αυγά και φέτα της επιλογής σας και τα ανακατεύουμε μαζί.
Κατόπιν ανοίγω τα φύλλα (χρησιμοποιώ και νισεστε γιατί με βοηθάει στο άνοιγμα των φύλλων). Αλείφουμε τα φύλλα ανάμεσα με ελαιόλαδο.
Πριν βάλω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) ραντίζω με λίγο νερό ώστε να γίνει τραγανό το φύλλο Ψησιμο για 1 ώρα περίπου, θα το δείτε και με το μάτι.

Καλή επιτυχία!!
Τα υλικά να σημειώσω ανάλογα με το ταψί που θέλετε να κάνετε την πίτα σας, εγώ χρησιμοποίησα ένα μεσαίο πυρέξ.

ΠΗΓΗ: Katerina Zisimopoulou 

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με αρακά και πένες
Επόμενο άρθροΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με μέλι