Kροκέτες πατάτας

Απαραίτητα προϊόντα:

1,5 κιλό πατάτες
3 αυγά
200 γρ τυρί κιτρινο τριμμένο ψιλο
300 γρ τυρί φέτα 
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
αλεύρι για να τυλίγουμε τις κροκέτες
τριμμένη φρυγανιά
αλάτι αν χρειάζεται
Αν σας αρέσει – τρίψτε 1 κρεμμύδι (δεν μου αρέσει και δεν το προσθέτω)

Εκτέλεση:

Η διαδικασία βήμα προς βήμα είναι η εξής:
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
Κρυώνουμε τις βραστές πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε καλά. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα της πατάτας είναι λείο και χωρίς σβόλους.
Προσθέστε 1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκους αυγών. Χωρίζουμε τα δύο ασπράδια για το πανάρισμα.
Πασπαλίζουμε το μείγμα με τα μπαχαρικά, προσθέτουμε το θρυμματισμένο τυρί φέτα και το κίτρινο τυρί και ζυμώνουμε.
Θα πρέπει να πάρετε μια πηχτή ζύμη πατάτας. Αν σας φαίνεται πολύ αραιό, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά.

Προσωπικά το δοκιμάζω αφού προσθέσω το τυρί και το κίτρινο τυρί και αν φαίνεται ανάλατο αλατίζω.
Σχηματίστε τις κροκέτες από τη ζύμη που θα προκύψει, παίρνοντας μια χούφτα από το μείγμα της πατάτας και δίνοντάς το σχήμα που βλέπετε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι .
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα δύο ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να σφίξουν. Τυλίξτε τις διαμορφωμένες κροκέτες πατάτας σε αλεύρι και απλώστε από πάνω το χτυπημένο ασπράδι.
Το βούρτσισμα με το ασπράδι γίνεται αμέσως πριν βάλουμε την κροκέτα στο τηγάνι.
Πασπαλίζετε ένα θέλετε με σουσάμι και τηγανίζετε τις πατατοκροκέτες σας σε βαθύ τηγάνι με αρκετο και καλά ζεσταμένο λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Το ρολό στο μείγμα του ασπράδιου αυγού βοηθάει στο να μην διαλύονται οι κροκέτες πατάτας σας.
Αυτές οι σπιτικές κροκέτες πατάτας μπορούν να σερβιριστούν με μια πράσινη σαλάτα για ένα χορτοφαγικό κυρίως πιάτο.
Μπορούν επίσης να σερβιριστούν ως ζεστό ορεκτικό ή μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό σε ένα κυρίως πιάτο, για παράδειγμα σε ψάρι ή ψητό κρέας.

Απόλαυσέ το!

Προηγούμενο άρθροΚέικ Καρυδάτο με ψημένη μαρέγκα😋👍
Επόμενο άρθροΓεμιστές Κόκκινες πιπεριές με φέτα και ελιές