Mοσχαρίσιο στιφάδο με Καρότα

Σας φέρνω ένα άλλο πολύ παλιό πιάτο από τα χαμένα εδάφη της Μικράς Ασίας. Γεμάτο αρωματικά μπαχαρικά, νόστιμο βόειο κρέας που λιώνει στο στόμα σας με τα καρότα να παίζουν έναν εκπληκτικό πρωταγωνιστικό ρόλο, γεμάτο γεύση!
Σας φέρνω ένα άλλο πολύ παλιό πιάτο από τα χαμένα εδάφη της Μικράς Ασίας.
Γεμάτο αρωματικά μπαχαρικά, νόστιμο βόειο κρέας που λιώνει στο στόμα σας με τα καρότα να παίζουν έναν εκπληκτικό πρωταγωνιστικό ρόλο, γεμάτο γεύση!

Υλικα

1 κιλό μοσχάρι ελιά σε κομμάτια των 80 γρ
2 μεγάλα καρότα κόβονται διαγώνια σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. σούπ. ντοματοπελτέ
400γρ ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονσέρβες
Αλατοπίπερο
Τσίμπημα ζάχαρης

Εκτέλεση

Στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας όλα τα κομμάτια του κρέατος. Στη συνέχεια βάζετε 80 ml. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψουν σε δυνατή ένταση και προσθέτετε το κρέας με το κρεμμύδι. Κάθε 2 λεπτά γυρνάτε τα κομμάτια να πάρουν χρώμα από παντού και όταν σοταριστούν επαρκώς και πάρουν γεύση.
Προσθέστε τον πελτέ ανακατέψτε λίγο και μετά  τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και τα φύλλα δάφνης.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, λίγο αλάτι και σοτάρουμε για μερικά λεπτά.

Προσθέστε τα καρότα στο κρέας, ρίξτε αρκετό νερό για να καλύψετε σχεδόν το κρέας, αλατοπίπερα και προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη, για να ηρεμήσετε την πικρία των ντοματών.
Σκεπάζουμε και βράζουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 2 & 1/2 ώρες πάνω από στο μάτι ή βάζουμε στο φούρνο στους 190C.
Το κρέας είναι έτοιμο όταν είναι μαλακό πιρούνι και έχει απορροφηθεί νερό.
Σερβίρετε με ένα κρύο κόκκινο κρασί και μεταφέρετε τον εαυτό σας στην Ανατολία.

Η Συνταγή είναι της Niki Gkiatas

Προηγούμενο άρθροΚρεατόπιτα: Παραδοσιακή & Σπιτική…
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμη κοτόπιτα με μπεσαμελ και σφολιάτα