Διαφήμιση

Υπέροχος, εντυπωσιακός χριστουγεννιάτικος κορμός για μια πραγματική γιορτινή απόλαυση!! Κομμένο σε φέτες είναι τόσο όμορφο και κανείς δεν θα καταλάβει πόσο εύκολο είναι να γίνει!!

ΥΛΙΚΑ :
6 μεγάλα αυγά, χωρισμένα
150 γραμμάρια ζάχαρη
60 g σκόνης κακάου
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
300 ml κρέμα γάλακτος
λίγες σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας
20cm x 30cm ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για να φτιάξετε τον χριστουγεννιάτικο κορμό, αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούςστον αέρα. Βουτυρώνετε ένα ρηχό ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό ταψί της κουζίνας και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί φροντίζοντας να καθίσει καλά στις γωνίες.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους αυγού με τη ζάχαρη περίπου 7΄-8΄, σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να είναι πολύ ελαφρύ και αφρώδες. Αναδιπλώστε απαλά τη σκόνη κακάου, κοσκινισμένη, με μια σπάτουλα.
Στο μίξερ, χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να πυκνώσουν και να σχηματιστούν απαλές κορυφές και στη συνέχεια τα αναδιπλώνετε απαλά στο μίγμα των κρόκων.

Διαφήμιση


Αδειάζετε στο ταψί, ισιώνετε το μίγμα και ψήνετε στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 – 25 λεπτά. Μην παραψήσετε το παντεσπάνι γιατί θα ξεραθεί.
Πασπαλίστε μια λαδόκολλα με άχνη ζάχαρη.
Βγάζετε το παντεσπάνι από το φούρνο και το τυλίγετε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Αφήστε το κέικ στη λαδόκολλα, και καλύψτε το όλο με μια καθαρή, υγρή πετσέτα τσαγιού. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
Για να φτιάξετε τη γέμιση, χτυπήστε την κρέμα με το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να πήξει για να τυλιχτεί στο παντεσπάνι.
Αφαιρέστε προσεκτικά από το ψημένο παντεσπάνι τη λαδόκολλα. Απλώστε τη γέμιση πάνω από το παντεσπάνι και στη συνέχεια με τη βοήθεια λαδόκολλας το ρολάρετε. Πασπαλίστε την κορυφή του κέικ με ζάχαρη άχνη και κακάο, στη συνέχεια, το μεταφέρετε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Καλή επιτυχία!!

Διαφήμιση

Διαφήμιση