Tσιζκέικ με βατόμουρα.

Διαφήμιση

Το κυριακάτικο επιδόρπιο στην κουζίνα μου είναι τσιζκέικ με βατόμουρα.
Να έχετε όλοι μια όμορφη, ηλιόλουστη και καλή νέα εβδομάδα! 🙂🌷🌿

Υλικά:

4 πακέτα τυρί κρέμα Philadelphia (900 gr)
Ζάχαρη 1 κουπα
4 αυγά
1 κουπα κρέμα γλακατος
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
πρέζα αλάτι
εκχύλισμα βανίλιας 1 1/2 κουτ.

Βάση:
1 1/2 κουπα μπισκότα θρυμματισμένα
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη,
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Διαφήμιση


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 C.
Ετοιμάστε πρώτα την κρούστα μπισκότων συνδυάζοντας τα Μπισκοτα τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύοντας καλά. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Ρίξτε τα σε ένα ταψί(τσερκι) 23 εκ που εχει στρωθει με χαρτί στον πάτο και τα τοιχώματα και πιέστε σταθερά στον πάτο και προς τα πάνω στις πλευρές του. Αφήνω στην άκρη.

Διαφήμιση

Γέμιση:
1. Το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου χτυπιέται με 1 κουπα ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για περίπου 2 λεπτά.
2. Προσθέστε 1 αβγό τη φορά ενω πρωτα απορροφατε με το τυρί κρέμα και μετα ρίχνω το δευτερο κοκ.
3. Στο μείγμα προσθέστε 1 κουπα κρέμα γάλακτος 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, μια πρέζα αλάτι και το ξύσμα από 1 λεμόνι. Ανακατέψτε καλά.

4. Το μείγμα που προκύπτει χύνεται στο τσέρκι ζαχαροπλαστικής 23 εκ.
Ο δακτύλιος τυλίγεται σε αλουμινόχαρτο και το μείγμα ψήνεται σε ταψί με νερό λιγο κατω απο την μεση για περίπου 1 ώρα στους 150 βαθμούς.
5. Προαιρετικά γαρνίρουμε με μαρμελάδα φρούτων.

Διαφήμιση