Μηλόπιτα νηστίσιμη τριφτη μπισκοτενια !!!

Για τη ζύμη:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
Μια πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα ζάχαρη
3-4 κουταλιές νερό
1 βανίλια
Για την γέμιση:
5-6 μήλα
Δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Κανέλα

Εκτέλεση :

Ξεκινάω με τα μήλα, τα καθαρίζω και τα κόβω σε μικρά κομμάτια. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να καραμελωσουν.
Τα αφήνω στην άκρη ν κρυώσουν καλά.
Για την ζύμη, ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και την βανίλια με ένα κουτάλι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά με την ζάχαρη. Δεν βάζω το νερό, το αφήνω για το τέλος.
Προσθέτω τα στεγνά στα υγρά και “τρίβω” με τα χέρια μου ώσπου να γίνει το μίγμα σαν βρεγμένη άμμος.

Αφήνω το 1/3 του μίγματος στην άκρη.
Στο μίγμα που μένει προσθέτω το νεράκι ώστε να γίνει ζύμη.
Απλώνω την ζύμη σε ένα ταψακι με λαδόκολλα η σε ταρτιερα και φροντίζω να φτιάξω και πλαϊνά για να κρατήσουν την γέμιση.
Ψήνω την ζύμη της βάσης για 10 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς ώστε να σταθεροποιηθεί λίγο και να μην γίνει εντελώς “νιανια” από τα ζουμερα μήλα.
Προσθέτω την κρύα γέμιση

και από πάνω την ζύμη που έχω κρατήσει σε τρίμματα.


Ψήνω για περίπου μία ώρα η ώσπου να πάρει χρώμα ανάλογα τον φούρνο.

H Συνταγή είναι της Nenta Hsl

 

Προηγούμενο άρθροΤο καλό Κοκορέτσι θέλει τον τρόπο του…βήμα βήμα (Video)
Επόμενο άρθροΠάστα μήλου με Μπισκότο