Τυροπιτάκια κουρού

Υλικά

Για την ζύμη:
400 gr.αλευρι,
1/2 πλάκα βιταμ,
1/2 φλ.τσαγιου σπορελαιο,
1/2 φλ.τσαγιου γάλα,
1 κ.γ.μπεικιν,
λίγο αλάτι.

Για τη γέμιση
250 γρ. φέτα σκληρή σε τρίμματα
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγο πιπέρι
1 αυγό

Εκτέλεση

Βάζω όλα τα υλικά μαζί στο μπολ, ανακατεύουμε και ζυμωνουμε να ομογενοποιηθούν.
Σκεπάζουμε και αφήνουνε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα τα υλικά της γέμισης για τα τυροπιτάκια και τα ζυμώνουμε.
Χωριζουμε σε 25-30 κομμάτια,τα κάνουμε μπαλιτσες,τ’ανοιγουμε λίγο με το χέρι μας και γεμίζουμε.
Κλεινουμε καλά μ’ ένα πιρούνι, αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νερό πασπαλίζουμε με σουσάμι

και ψήνουμε στους 160, αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!!

Καλή επιτυχία 🥰🌺🥰

H συνταγή είναι της Ελινα Σκλαβου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Υπέροχα τυροπιτάκια Κουρού

Υπέροχα τυροπιτάκια Κουρού

Για στενούς φίλους έφτιαξα τα αγαπημένα μας τυροπιτακια με γέμιση, τα οποία ερωτεύονται όλοι όσοι τους έχουν δοκιμάσει.

Χρειάζεσαι:

3 και 1/2 κούπες αλεύρι / περίπου 460 g.// Χρησιμοποιώ ένα φλιτζάνι χωρητικότητας 250 ml./
1 κουτ αλάτι
1 κουπα γιαούρτι
1 κουτ μαγειρική σόδα
190 ml. λάδι
2 αυγα
1 κουπ τριμενο τυρί (ανθότυρο-φέτα)
Κύμινο σουσάμι, σπορους παπαρούνα

Εκτέλεση

Κοσκινίζαμε το αλεύρι, το έβαλα σε ένα μπολ, πρόσθεσα αλάτι, ανακάτεψα καλά. Ριξαμε το γάλα σε αυτό με την αφρώδη σόδα και το λάδι. Ζύμωσα μια μαλακή ζύμη, την οποία μετέφερα στον παγκο μου και ζύμωσα μέχρι να γίνει λεία.
Ετοίμασα τη γέμιση αναμειγνύοντας το τυρί, ένα ολόκληρο αυγό και το ασπράδι του άλλου σε ένα μπολ.
Κάλυψα τον μεγάλο ταψί του φούρνου με χαρτί ψησίματος. Άνοιξα τη ζύμη σε πάχος περίπου 2 mm. και με ένα κύπελλο με διάμετρο 8 cm έκοψα κύκλους. Διαμόρφωσα το καθένα λίγο περισσότερο με τα χέρια μου για να τα κάνω πιο λεπτά και να βάλω λίγη γέμιση.

Το διπλώσαμε στη μέση για να φτιάξω ένα μισοφέγγαρο και πίεσα καλά τις άκρες. Η ζύμη είναι λιπαρή και εύκολη στην επεξεργασία. Έβαλα τα έτοιμα τυροπιτάκια στο ταψί, τα αλείψαμε με τον κρόκο αναμεμιγμένο με λίγο νερό, τα πασπαλίζω με σουσάμι, παπαρούνα και κύμινο και τα έβαλα στο φούρνο προ θερμασμένο στους 170 βαθμούς.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο μαύρισμα. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ χλωμό ούτε πολύ ψημένο. Έκανα το ίδιο με το υπόλοιπο της ζύμης. Έψησα δύο ταψιά περίπου 24 κομμάτια.

Καλή Απόλαυση! 😋