Paris Brest

Το Paris-Brest, με την αέρινη ζύμη σου και την πλούσια κρέμα φουντουκιού, αποτελεί ένα γλυκό με γεμάτη γεύση και ιστορία. Η δημιουργία του, το 1910, συνδέεται με τον ομώνυμο ποδηλατικό αγώνα, συμβολίζοντας την ενέργεια και την αντοχή που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδρομής.

Γεύση και υφή:

  • Η ζύμη σου, τραγανή εξωτερικά και αφράτη στο εσωτερικό, αγκαλιάζει την βουτυράτη κρέμα φουντουκιού, δημιουργώντας ένα αξεπέραστο γευστικό πάντρεμα.
  • Η κρέμα, με την πλούσια γεύση φουντουκιού και την βελούδινη υφή, αποτελεί το “αστέρι” του γλυκού, αφήνοντας μια γλυκιά και γεμάτη αρώματα αίσθηση στο στόμα.
  • Η προσθήκη ξηρών καρπών, όπως φιλέ αμυγδάλου ή καρύδι, προσδίδει τραγανότητα και μια επιπλέον γευστική πινελιά.

Συνοψίζοντας:

  • Το Paris-Brest αποτελεί ένα γλυκό με πλούσια ιστορία, γεμάτη γεύση και αξεπέραστη υφή.
  • Η αρμονική ισορροπία της τραγανής ζύμης, της βουτυράτης κρέμας και των ξηρών καρπών δημιουργεί μια μοναδική γευστική εμπειρία.
  • Η κομψή παρουσίαση του γλυκού το καθιστά ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα φιλικό κέρασμα έως ένα επίσημο τραπέζι.

Είτε είστε λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, είτε αναζητάτε ένα γλυκό με ιστορικό ενδιαφέρον, το Paris-Brest σίγουρα θα σας γοητεύσει!

Υλικά

1 φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 πρέζα αλατιού ζάχαρης
1 πρέζα αλατιού
1 φλιτζάνι αλεύρι
Θερμοκρασία δωματίου 3 αυγών
Φέτες αμυγδάλου

Για την σοκολάτα πραλίνα
200 ml γάλα
6 αυγά
200g ζάχαρη άχνη
400g βούτυρο
75 γραμμάρια πραλίνα
Για την σαντιγί – μαρεγκα
100 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
25 ml νερού
50 γραμμάρια ασπράδι αυγού
ζάχαρη άχνη, για διακόσμηση

Εκτέλεση

1) Σε μια κατσαρόλα που την βάζουμε σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε νερό, βούτυρο, ζάχαρη και αλάτι, ανακατεύουμε και βράζουμε, στη συνέχεια κλείστε τη φωτιά και βάλτε το αλεύρι όλα μαζί και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ωραίο σταθερό μείγμα, στη συνέχεια ξαναβάλτε σε μεσαία φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε για 2 λεπτά για να
να φύγει η υγρασία.
2) Σε ένα μίξερ βάζουμε τη ζύμη ακόμα ζεστή και ανακατεύουμε σε μέτρια υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά και αφήστε να κρυώσει.
3) Προσθέστε ένα αυγό στο μείγμα και συνδυάστε τα όλα στη συνέχεια, βάλτε το δεύτερο αυγό και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλα τα αυγά, όταν όλα συνδυαστούν ανακατέψτε για 2 ακόμη λεπτά.
4) Στον πάγκο μας βάζουμε μία λαδόκολλα και με ένα ταψί 20 εκ κάνουμε έναν κύκλο και στη συνέχεια γυρίστε το χαρτί.


5) Βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής(κορνε) και μετά ακολουθήστε τη γραμμή στο χαρτί κάνοντας έναν κύκλο δύο φορές το ένα μέσα στο άλλον και συνεχίστε με το υπόλοιπο της ζύμης με κύκλο πάνω από τους άλλους δύο.

6) Χτυπήστε 1 ασπράδι αυγού και με μια βούρτσα απλώστε από πάνω και στη συνέχεια βάλτε το αμύγδαλο σε φέτες.


7) Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να πάρει καλο χρώμα.
8) Πολύ σημαντικό να αφήσετε το Paris Brest να κρυώσει πριν το βγάλετε από το χαρτί, γιατί θα κάνει ένα τρύπα στο κάτω μέρος εάν αφαιρεθεί ζεστό.
9) Μόλις κρυώσει κόψτε στη μέση και προσθέστε γέμιση.


Γεμίστε με κρέμα πραλίνα και σαντιγί


Διακοσμήστε με ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα πραλίνα

Για την κρέμα με γεύση πραλίνας, πρώτα βράζουμε το γάλα και χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη. Προσθέστε λίγο από το βρασμένο γάλα στα αυγά και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα αυγού στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου το μείγμα αρχίσει να βράζει και αφαιρέστε το από τη φωτιά. Τώρα, χτυπήστε ελαφρά το βούτυρο και την πραλίνα και αφήστε το να κρυώσει.

Για την κρέμα σαντιγί

Χτυπάμε το ασπράδι με ένα μίξερ χειρός και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να αρχίσουν να βράζουν και το σιρόπι φτάνει στη θερμοκρασία των 121 ° C. Σε αυτό το σημείο, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε, ρίξτε αμέσως το σιρόπι στο ασπράδι αυγού, αυξήστε σε πλήρη ταχύτητα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να κρυώσει
η μαρέγκα σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ Καλύτερη Σκορδομακαρονάδα
Επόμενο άρθροΜοσχάρι κατσαρόλας κοκκινιστό με πατάτες και μανιτάρια