Ένα πολύ αρωματικό γλυκό με κολοκύθα και μέλι!

Απαραίτητα προϊόντα για την παρασκευή τους:

1 κουπα πουρέ κολοκύθας (235 g),
2 κουταλιές της σούπας μέλι (80 g),
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι (350 g),
1 κοφτή κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κοφτή κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1 κοφτή κουταλάκι του γλυκού σόδα,
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (100 g),
2 μεσαίου μεγέθους αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
100 ml λάδι,
ζάχαρη βανίλιας.

Για την κρέμα:
250 g Mascarpone,
50 g μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου),
1 κουταλιά της σούπας μέλι (40 g),
3-4 σταγόνες υγρής βανίλιας.
Χρειάζεστε επίσης: χαρτί ψησίματος και τσάντα ζαχαροπλαστικής.

Παρασκευή:

Ξεφλουδίστε και κόψτε την κολοκύθα και στη συνέχεια βράστε τη.

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε το κολοκύθι πουρε και γεμίστε ένα φλιτζάνι μεχρι την κορυφή (περίπου 200-230 g).
Ανακατέψτε το αλεύρι και κοσκινίστε σε ένα μπολ μαζί με την κανέλα, το μπεικιν, τη βανίλια
και τη μαγειρική σόδα.
Βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα μπολ. Χτυπάμε με ένα μίξερ για όχι
περισσότερο από 2-3 λεπτά έως ότου τα αυγά είναι λευκά και ανακατεύονται καλά.
Προσθέστε το λάδι και κτυπήστε για να απορροφήσετε τα αυγά, στη συνέχεια προσθέστε τον
πουρέ κολοκύθας και χτυπήστε για άλλη μια φορά, για να αναμίξετε τα προϊόντα.

Σε όλα τα υγρά συστατικά προσθέστε 4-5 φορές κοσκινισμένο ξηρό (αλεύρι, κανέλα, βανίλια, σόδα, μπέικιν πάουντερ). Όπως μετά από κάθε προσθήκη, ανακατέψτε το μείγμα με σπάτουλα ή ξύλινο κουτάλι. Η ζύμη γίνεται παχύτερη από αυτή του κέικ. Τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος στο ταψί του φούρνου. Από αυτό το μείγμα προέρχονται 2 ταψιά ή περίπου 50 τεμ.


Χρησιμοποιώντας μια τσάντα ζαχαροπλαστικής ή 2 κουταλιές της σούπας, σχηματίστε στρογγυλά κέικ με διάμετρο 3,5-4 cm σε απόσταση μεταξύ τους (διογκώνονται κατά το ψήσιμο).


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά (ανάλογα με τον τρόπο ψησίματος του φούρνου). Αφήστε τα έτοιμα μαλακά κέικ να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από το χαρτί.

Ενώ κρυώνουν ή ψήνουν, φτιάχνετε την κρέμα.
Χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι με ένα μίξερ για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα μασκαρπόνε στο βούτυρο με το μέλι και ανακατέψτε με το χέρι με ένα
κουτάλι.
Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα στα μισό από τα μπισκότα και καλύψτε με τα υπόλοιπα μισα.
Εάν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη !

Γίνετε γλυκοί και αρωματικοί!

Προηγούμενο άρθροΗ γιαουρτόπιτα Μιλανέζικη θα σας τρελάνει
Επόμενο άρθροΣπιτικό χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα