Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά:
Για τη βάση:
Κομπόστα ροδάκινου (850 γρ.)
Κανέλα
Για το μείγμα:
1 ποτηρι ζάχαρη
4 αυγά
2 καψουλάκια βανίλια
½ ποτηρι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι σιρόπι από την κομπόστα
Μια πρέζα αλάτι
2 ποτηρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Κανέλα
Εκτέλεση:
Σουρώνουμε την κομπόστα και κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες και το σιρόπι το κραταμε στην άκρη.
Στρωνουμε τις φέτες ροδάκινου γυρω γυρω στον πάτο ενός ταψιού (28 εκ.) και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αυγα το ηλιέλαιο την ζαχαρη αλάτι, βανίλια και ανακατευουμε με τον αυγοδάρτη καλα Στην συνέχεια ριχνουμε το σιρόπι της κομποστας περιπου ένα ποτήρι και μέτα το αλεύρι το μπέικιν (ή 2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) την κανέλα και ανακατεύουμε μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα ροδάκινα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά. Τέλος την αχνιζουμε για διακόσμηση
Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ροδάκινα αντί για κομπόστα.
Σημείωση: Οι ποσότητες των υλικών μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.