Ανακαλύψτε μια απλή και λαχταριστή συνταγή για ένα αφράτο κέικ καρότου με καρύδια, γεμάτο αρώματα και υπέροχη υφή. Ιδανικό για τον καφέ, το πρωινό ή ένα γλυκό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Πάμε να το φτιάξουμε!

Υλικά:

5 αυγά
1 και 1/4 κούπας ζάχαρη
200 ml γάλα
200 ml αραβοσιτέλαιο
450 γρ. αλεύρι φαρίνα κοσκινισμένο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. κανέλα
Μια πρέζα αλάτι
180 γρ. καρότα τριμμένα (στη χοντρή πλευρά του τρίφτη)
120 γρ. καρύδια τριμμένα
Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Προαιρετικά: ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ τ’ αυγά , ζάχαρη να αφρατέψει
Προσθέτουμε το γάλα , αραβοσιτέλαιο , αλεύρι φαριναπ κοσκινισμένο 1 κ γλ μπέικιν πάουντερ, βανίλιες 1/2 κ γλ κανέλα μια πρέζα αλάτι
,καρότα, καρύδια τριμμένα βάζουμε σε φόρμα αφού βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στις αντιστάσεις στους 160 β για μια ώρα.
Αν θέλουμε όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η Συνταγή είναι της κας Πετρινα Μπαρδανη