Τα Τηγανητά Πιτάκια με Ανθότυρο και φέτα είναι ένα κλασικό και αγαπημένο σνακ ή ορεκτικό, καθώς είναι χρυσαφένια, αφράτα και γεμάτα υπέροχη κρεμώδη γέμιση. Επειδή η ζύμη είναι απλή και γίνεται γρήγορα με ελαιόλαδο και νερό, αποτελούν μια εύκολη σπιτική συνταγή. Επομένως, αν θέλετε να απολαύσετε ένα ζεστό, λαχταριστό πιτάκι, γιατί να μην τα φτιάξετε σήμερα;

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Τηγανητά Πιτάκια με Ανθότυρο και Φέτα

Τηγανητά Πιτάκια με Ανθότυρο και Φέτα

Φτιάξτε πεντανόστιμα Τηγανητά Πιτάκια με Ανθότυρο και φέτα. Η εύκολη σπιτική ζύμη γίνεται αφράτη και η γέμιση κρεμώδης. Ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Additional Time 10 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

Για τη Ζύμη:

  • 500 γρ. - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml - Χλιαρό νερό
  • 3 κ.σ. - Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. - Αλάτι
  • 1 κ.γ. - Ζάχαρη (προαιρετικά)

Για τη Γέμιση:

  • 200 γρ. - Ανθότυρο
  • 150 γρ. - Φέτα (τριμμένη)
  • 1 τεμ. - Αυγό
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγο μαϊντανός (ψιλοκομμένος, προαιρετικά)

Για το Τηγάνισμα:

  • Σπορέλαιο ή ηλιέλαιο (άφθονο)
  • Σουσάμι (για επικάλυψη)

Για το σερβίρισμα

  • Μέλι
  • Σουσάμι

Instructions

1. Προετοιμασία Ζύμης:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι (και τη ζάχαρη, αν τη χρησιμοποιήσετε).

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σταδιακά το χλιαρό νερό.

Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα τοιχώματα.

Καλύπτουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

2. Προετοιμασία Γέμισης:

Σε ένα άλλο μπολ, λιώνουμε το ανθότυρο και τη φέτα με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το αυγό, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλουμε, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.

3. Διαμόρφωση Πιτακίων:

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8-10 μικρές μπαλίτσες.

Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε λεπτό στρογγυλό φύλλο (όχι όμως υπερβολικά λεπτό).

Βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμισης στο κέντρο του μισού φύλλου.

Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση σχηματίζοντας ημισέληνο και σφραγίζουμε καλά τις άκρες πιέζοντας με ένα πιρούνι.

Βουτάμε ελαφρά την πάνω επιφάνεια του πιτακιού σε νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

4. Τηγάνισμα:

Ζεσταίνουμε άφθονο σπορέλαιο ή ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.

Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε ζεστά με μέλι και σουσάμι!

Καλή όρεξη!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Τηγανητά Πιτάκια με μέλι

Γέμιση: Προσοχή! Η γέμιση δεν πρέπει να είναι πολύ υγρή, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα πιτάκια κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Αν είναι πολύ υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά.

Τηγάνισμα: Το λάδι πρέπει να είναι αρκετά καυτό πριν βάλετε τα πιτάκια (περίπου 170-180°C). Αν το λάδι δεν είναι αρκετά ζεστό, θα απορροφήσουν πολύ λάδι και θα γίνουν λιπαρά.

Ζύμη: Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική. Η ξεκούραση για 30 λεπτά είναι απαραίτητη για να ανοίγει εύκολα σε λεπτό φύλλο.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: