Mια συνταγή για αφράτες τηγανίτες με κεράσια που πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει, γιατί αυτές οι τηγανίτες βγαίνουν πάντα αφράτες,και διατηρούν το σχήμα τους. Επομένως, μπορείτε να τις φτιάξετε με διάφορα υλικά, γλυκά ή αλμυρά, όπως για παράδειγμα κρεμμυδάκι, τυρί, ή ακόμα και φρέσκα φρούτα και μούρα, όπως έκανα κι εγώ σήμερα με κεράσια και κράνμπερι.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Αφράτες Τηγανίτες με κεφίρ
Ανακάλυψε το μυστικό για αφράτες τηγανίτες με κεράσια, που γίνονται πάντα ψηλά και λαχταριστά! Ακολούθησε την απλή μου συνταγή με κεφίρ και μαγειρική σόδα για ένα απίθανο αποτέλεσμα που θα σε ενθουσιάσει.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτά τα pancakes, θα χρειαστούμε:
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 230-240 γρ. (ανάλογα με το αυγό)
- Κεφίρ (1% λιπαρά): 250 ml
- Αυγό: 1 τεμ.
- Ζάχαρη: 2 κ.σ.
- Αλάτι: 1/4 κ.γ.
- Μαγειρική σόδα: 0.5 κ.γ.
- Βανίλια σε σκόνη: 10 γρ. (ή 1 φακελάκι)
- Για το τηγάνισμα: Λίγο ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
- Προαιρετικά: Κεράσια, κράνμπερι, σταφίδες ή ξύσμα
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτές τις υπέροχες αφράτες τηγανίτες με κεφίρ.
1. Πρώτα, σπάω το αυγό και το ανακατεύω με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια με ένα πιρούνι, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
2. Έπειτα, προσθέτω το κεφίρ, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. ενσωματώνω σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύω με έναν αυγοδάρτη ή ένα κουτάλι προς μία μόνο κατεύθυνση, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο και ομοιογενές.
3. Μόλις το μείγμα αποκτήσει την υφή που θέλω (να μην τρέχει εύκολα από το κουτάλι), προσθέτω τη σόδα και την πασπαλίζω ομοιόμορφα πάνω από την επιφάνεια του μείγματος.
4. Ανακατεύω γρήγορα και καλά, μέχρι η σόδα να διαλυθεί. Θα δω αμέσως να σχηματίζονται φυσαλίδες, καθώς το κεφίρ αντιδρά με τη σόδα, κάνοντας τη ζύμη πιο ανάλαφρη και πορώδη.
5. Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω να σταθεί για 20 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό γιατί η σόδα θα κάνει τη ζύμη ακόμα πιο ελαφριά και αφράτη.
6. Σε ένα τηγάνι, ρίχνω λίγο λάδι και το ζεσταίνω πολύ καλά σε μέτρια φωτιά.
7. Παίρνω προσεκτικά με ένα κουτάλι τη ζύμη από την άκρη του μπολ (δεν την ξανα-ανακατεύω) και την τοποθετώ στο ζεστό τηγάνι.
8. Τηγανίζω τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν από κάτω και να εμφανιστούν τρύπες στην επάνω επιφάνεια, και τότε τα γυρίζω να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
9. Ακουμπάω τις ετοιμες τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
Χρήσιμα Tips για τις τηγανίτες
- Η ζύμη: Η αναλογία αλεύρι προς κεφίρ είναι 1:1, και η ζύμη πρέπει να είναι παχύρρευστη, σαν πολύ παχιά κρέμα. αυτό είναι το μυστικό για τα ψηλά pancakes!
- Το τηγάνισμα: Μη τηγανίζεις σε δυνατή φωτιά! τα pancakes θα αρπάξουν εξωτερικά και θα μείνουν ωμά μέσα, με αποτέλεσμα να «κάτσουν» όταν κρυώσουν.
- Η ησυχία: Μετά την προσθήκη της σόδας, μην ξανα-ανακατέψεις τη ζύμη. απλά πάρε με το κουτάλι από την άκρη της.








