Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Είναι ένα φρούτο που το λατρεύω, γιατί εκτός από τις κλασικές μηλόπιτες και μαρμελάδες, μπορείς να φτιάξεις τόσα πολλά πράγματα! Αυτό το επιδόρπιο σε ποτήρι με μήλα είναι απλά φανταστικό. Είναι τόσο αφράτο και αρωματικό, και παρόλο που φαίνεται πολυτελές, είναι πανεύκολο να το φτιάξεις. Εγώ το σερβίρω συχνά μετά από ένα ελαφρύ γεύμα και όλοι το λατρεύουν!

Επιδόρπιο Μήλου σε Ποτήρι

Ένα ποτήρι γεμάτο με αφράτο, ανοιχτόχρωμο επιδόρπιο μήλου, πασπαλισμένο με κανέλα, έτοιμο για σερβίρισμα.

Φτιάξτε ένα πανεύκολο και αρωματικό επιδόρπιο μήλου σε ποτήρι, με αφράτη υφή και δροσερή γεύση. Ιδανικό για ένα ελαφρύ και εντυπωσιακό γλυκό!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • 8 μεσαίου μεγέθους μήλα (εγώ προτιμώ γλυκά, αλλά αν έχετε ξινά, απλά βάλτε λίγο παραπάνω ζάχαρη)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο γλυκά θέλετε τα μήλα και πόσο ξινά είναι)
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 20 γραμμάρια ζελατίνη (σε σκόνη ή φύλλα)
  • Λίγο νερό (όσο αναγράφεται στις οδηγίες της ζελατίνης)

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  • Καθαρίζω τα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβω σε μικρά κομματάκια.
  • Τα βάζω σε ένα πυρίμαχο σκεύος που μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων. Ψήνω στη μέγιστη ισχύ (800 W) για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά στη μέση, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν σαν πουρές.
  • Αφήνω τη μαγειρεμένη μάζα μήλου να κρυώσει εντελώς.
  • Μόλις κρυώσει, προσθέτω τη ζάχαρη (προσαρμόζω την ποσότητα ανάλογα με το γούστο μου) και το ξύσμα λεμονιού.
  • Χτυπάω το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων για 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.
  • Διαλύω τη ζελατίνη σε λίγο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεσταίνω τη διαλυμένη ζελατίνη ελαφρά (π.χ. σε μπεν μαρί ή πολύ απαλά στο μικροκύματα) μέχρι να γίνει διάφανη, αλλά προσοχή, δεν πρέπει να βράσει!
  • Ρίχνω τη ζελατίνη στον πουρέ μήλου και χτυπάω με ένα μίξερ (χειρός ή επιτραπέζιο) για 8-10 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, ο πουρές μήλου θα γίνει απίστευτα αφράτος και θα διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Σερβίρω το επιδόρπιο αμέσως σε ποτήρια, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα. Αν θέλω πιο δροσερό αποτέλεσμα, μπορώ να το βάλω στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά πριν το σερβίρω.
  • Notes

    Tips από εμένα:

    • Μήλα: Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να βράσετε τα μήλα σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
    • Γλυκύτητα: Δοκιμάστε τον πουρέ μήλου αφού κρυώσει και πριν προσθέσετε τη ζελατίνη, για να προσαρμόσετε τη ζάχαρη στα γούστα σας.
    • Άρωμα: Αν σας αρέσει η κανέλα, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού στον πουρέ μήλου μαζί με το ξύσμα λεμονιού.
    • Σερβίρισμα: Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να γαρνίρετε με λίγα φύλλα μέντας ή με λίγη σαντιγί.

    Έκανες αυτή την συνταγή;

    Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή