Υλικά

Φύλλα κρουστας πίτας – 1 πακέτο (500 γρ.) ψιλό
αυγά – 4 τεμ.
ζάχαρη – 1 κουπα
γιαούρτι – 1 κουπα
βούτυρο αγελάδας – 60 g
μπέικιν πάουντερ – 1 πακέτο (10 γρ.)

Για το σιρόπι
βανίλια – 4 gr
ζάχαρη – 2 κουπες
νερό – 3 κουπες
ξυσμα, από 1 λεμόνι
50 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, βανίλια, ξυσμα από το λεμόνι (όχι το λευκό μέρος), ανάβουμε τη φωτιά και περιμένουμε 1-2 λεπτά ίσα ίσα να διαλυθεί η ζάχαρη.
Με το που πάρει μια βράση, ελεγχουμε με το κουτάλι να ελέγξουμε αν έχει διαλυθεί η ζάχαρη. Το σιροπι πρέπει να είναι διαφανές.
Τότε ρίχνουμε το μέλι, αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι.

Διπλώνουμε τα φύλλα  μία-μία σε μια βεντάλια και τις αραδιάζουμε σε ενα ταψάκι
Τα πασπαλίζουμε άφθονα με λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
Ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το γιαούρτι.
Βγάζουμε το ταψί και τις περιχύνουμε με αυτό το μείγμα.
Βάζουμε τη γλυκιά ζύμη να ψηθεί μέχρι να γίνει.

Βγάζουμε την πιτα και ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι που ετοιμάσαμε στην αρχή.
Αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιροπι κα σερβίρουμε.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ μήλου, κρέμα βανίλιας και σαντιγί με κομμάτια σοκολάτας και ψημένα αμύγδαλα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μακαρόνια.