Αυτό το Γλυκό με Μήλα και Σφολιάτα είναι ένα όνειρο στο πι και φι! Επειδή χρησιμοποιούνται μόνο λίγα υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι (μήλα και σφολιάτα), αποτελεί την τέλεια λύση για ξαφνική λιγούρα. Καθώς η σφολιάτα γίνεται τραγανή και τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα αποκτούν υπέροχο άρωμα, είναι ένα εξαιρετικό, αρωματικό γλυκάκι. Επομένως, αν ψάχνετε για κάτι γρήγορο, γιατί να μην δοκιμάσετε αυτά τα μυρωδάτα μηλοπιτοσφολιατάκια;

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Γλυκό με Μήλα και Σφολιάτα στο Air Fryer

Γλυκό  με Μήλα και Σφολιάτα στο Air Fryer

Φτιάξτε το πιο γρήγορο και νόστιμο Γλυκό Αστραπή με Μήλα και Σφολιάτα! Τραγανές ροδέλες μήλου τυλιγμένες σε σφολιάτα, ψημένες στο air fryer με κανέλα και ροδόνερο.

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes

Ingredients

  • 2 - Φύλλα σφολιάτας
  • 2-3 τεμ. - Ξινόμηλα (ή γλυκόξινα μήλα)

Για Επάλειψη/Πασπάλισμα:

  • 1 - Κρόκος αυγού
  • 1 κ.γ. - Ροδόνερο
  • Κανέλα
  • Καστανή ζάχαρη
  • Άχνη ζάχαρη (για το τέλος)

Instructions

1. Προετοιμασία Μήλων και Σφολιάτας:

Προθερμαίνουμε το Air Fryer στους 170°C.

Πλένουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Αφαιρούμε τους σπόρους από το κέντρο κάθε ροδέλας, δημιουργώντας ένα κενό σαν δαχτυλίδι (όπως φαίνεται στη φωτογραφία).

Κόβουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μακριές λωρίδες.

2. Συναρμολόγηση:

Παίρνουμε μία λωρίδα σφολιάτας και τυλίγουμε γύρω γύρω κάθε ροδέλα μήλου, καλύπτοντας το μήλο εντελώς.

3. Επάλειψη και Ψήσιμο:

Ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού με το ροδόνερο.

Αλείφουμε προσεκτικά τα μηλοπιτοσφολιατάκια με το μείγμα του αυγού.

Πασπαλίζουμε από πάνω με κανέλα και καστανή ζάχαρη.

Τοποθετούμε τα γλυκάκια στο Air Fryer και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

4. Σερβίρισμα:

Μόλις τα βγάλουμε από το Air Fryer, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Είναι ένα εξαιρετικό, τραγανό και μυρωδάτο γλυκάκι!

Η Συνταγή είναι της φίλης Maria Intze

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

 

Tips για το Γλυκό με Μήλα και Σφολιάτα

Μήλα: Τα ξινόμηλα ή τα γλυκόξινα μήλα είναι ιδανικά, καθώς η οξύτητά τους αντισταθμίζει τη γλυκύτητα της ζάχαρης και της σφολιάτας.

Ροδόνερο: Η ιδέα του ροδόνερου (ή εναλλακτικά, ελάχιστης κανέλας ή εκχύλισμα βανίλιας) στον κρόκο αυγού είναι τέλεια για να εξαφανίσει τη μυρωδιά του αυγού από την επάλειψη.

Ψήσιμο: Εάν δεν έχετε Air Fryer, μπορείτε να ψήσετε τα γλυκάκια στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στον αέρα) για περίπου 25-30 λεπτά.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: